Rafa Ruiz repeteix com a alcaldable de Vivim Montcada

El candidat fa una crida a la ciutadania per completar la llista, fer el programa i obtenir recursos econòmics

La formació política liderada per Rafa Ruiz, que no va aconseguir representació als comicis de 2019, ho torna a intentar amb una candidatura que necessita el suport de la ciutadania per acabar-se de configurar. “Fa quatre anys vam venir amb el que teníem, ara creiem que hem fet un pas endavant i tenim una petita influència a les xarxes socials, va manifestar Ruiz en l’acte de presentació celebrat dissabte al matí a la sala institucional de la Casa de la Vila davant d’una vintena d’assistents. A dia d’avui, són sis les persones que representen Vivim Montcada. Al cap de llista l’acompanyen Carme Trias, Raúl Pérez, Anabel Moreno, José Uribe i Sandra Mate. La candidatura es defeneix com a “municipalista” i assegura que no és cap sucursal de cap direcció externa. “No ens mana ningú”, va insistir Rafa Ruiz, de 50 anys, veí de La Ribera, conegut per ser un dels fundadors de l’associació Unió Musical Montcada (UMM) i antic militant del PSC.

Ruiz va començar la seva intervenció amb dures crítiques a l’actual equip de govern municipal i als partits de l’oposició, qualificant aquest i l’anterior mandat de “mediocres”. Amb el programa electoral en procés d’elaboració i amb una invitació pública a la ciutadania a participar-hi, Raúl Pérez, un altre dels membres de Vivim Montcada va projectar imatges del que consideren “nyaps” de l’actual govern municipal. Va qüestionar la funcionalitat de La Pregonera, els jocs interactius de la plaça de l’Església o les obres destinades a pacificar el trànsit a l’avinguda de Terra Nostra.

Aquest i l’anterior mandat han estat mediocres

Rafa Ruiz, candidat de Vivim Montcada

Assenyalant els barris de la Ribera i Can Sant Joan com els més vulnerables, Ruiz va criticar la manca d’habitatges socials i d’urgències nocturnes al CAP Montcada i el tancament de farmàcies de torn a partir de la mitjanit. Com a exemples de model a seguir, el candidat es va referir al parc d’Aigua de la Llagosta o a la recuperació de les urgències sanitàries a Santa Perpètua a l’octubre del 2020 –després del tancament fet al 2011, a l’igual que va passar a Montcada. Quant a propostes pròpies, l’alcaldable va parlar de la possibilitat de crear la Regidoria de benestar animal.

Necessitem gent disposada a aportar temps i diners per aconseguir que Vivim arrribi a l’Ajuntament, ja sigui per governar o per ser la clau de govern

Rafa Ruiz, candidat de Vivim Montcada

Reptes pendents

A manca de dos mesos i mig per a les eleccions, Vivim reconeix que encara té molta feina a fer. Aconseguir completar la llista –dels 6 membres actuals n’ha d’arribar a 21–, elaborar el programa i organitzar la campanya amb recursos propis són els principals reptes. Per tot plegat, reclama el suport de la ciutadania. “Necessitem gent disposada a aportar temps i diners per aconseguir que Vivim arrribi a l’Ajuntament, ja sigui per governar o per ser la clau de govern”, va concloure Ruiz.

Ruiz, segon per la dreta, acompanyat dels altres membres amb què, ara per ara, compta la candidatura

Deixa un comentari