Yolanda Díaz i Jèssica Albiach mostren el seu suport a la cap de llista d’En Comú Podem Laura Campos

El Teatre Municipal acull el primer acte de campanya dels comuns, amb la presència d’una desena de candidats del Vallès Occidental

La visita de la Ministra de Treball, Yolanda Díaz, va aixecar força expectació mediàtica
Fotos: Berta Barcons

En Comú Podem Montcada ha engegat amb força la seva campanya per a les municipals amb la visita de dos pesos pesants del partit, la presidenta de la formació a Catalunya, Jèssica Albiach, i la Ministra de Treball i vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, que van expressar el seu suport a la cap de llista i actual alcaldessa Laura Campos en un acte celebrat ahir la tarda al Teatre Municipal, en el qual també van ser-hi presents una desena de candidats de diferents municipis del Vallès Occidental.

Albiach va qualificar Campos de “dona valenta i compromesa”, i va elogiar el seu esforç durant els dos anteriors mandats “per posar Montcada al mapa de Catalunya i recuperar l’orgull com a ciutat”. Per a la líder dels comuns, aquestes eleccions són les més decisives de l’última dècada “perquè són una oportunitat per tancar la porta a l’extrema dreta i per construir un nou model de país”, tot criticant la falta de propostes del Govern de la Generalitat, “instal·lat en la passivitat”. Albiach va defensar “la política útil que serveix per canviar la vida de les persones”, posant com a exemple la reforma laboral, la reducció del preu del transport públic, la millora de les infraestructures ferroviàries –en contraposició a projectes com el quart cinturó o l’ampliació de l’aeroport–, i l’aposta per la gestió pública de l’aigua i l’energia i la regulació dels preus del lloguer.

Jèssica Albiach, durant el seu discurs al míting d’ECP Montcada, celebrat al Teatre Municipal

Aquestes eleccions són les més decisives de l’última dècada “perquè són una oportunitat per tancar la porta a l’extrema dreta i per construir un nou model de país”

Jèssica Albiach

Yolanda Díaz també va dedicar paraules de reconeixement a la tasca de l’actual alcaldessa, “que mai no ha parat de lluitar en defensa dels interessos dels veïns i veïnes de Montcada allà on fos necessari”, tot destacant “la seva honestedat i capacitat de treball“. En l’àmbit estatal, la Ministra també va defensar la política útil, citant lleis impulsades des de la seva formació, com la que prohibeix el treball físic en situacions d’alerta taronja o la que penalitza la deslocalització d’empreses. Díaz va carregar contra la banca espanyola i va proposar suspendre la revalorització excessiva de les hipoteques per protegir els 4 milions de persones que tenen dificultats per fer front a les quotes. “Són mesures factibles, que ja s’han aplicat en altres països com Grècia per posar fre als beneficis superlatius de la banca”, va afegir.

Laura Campos mai no ha parat de lluitar en defensa dels interessos dels veïns i veïnes de Montcada allà on fos necessari

Yolanda Díaz
Yolanda Díaz es va desfer en elogis cap a l’alcaldable dels comuns a Montcada

Laura Campos va agrair el suport de les líders dels comuns, a qui es va referir com “dues grans aliades de Montcada”, i va posar en valor la tasca de govern feta durant els darrers 8 anys a l’Ajuntament de Montcada. “Hem sanejat els comptes i ens hem posat al dia en termes socials, sent un dels 50 municipis de l’estat espanyol que més pressupost dedica a aquest àmbit”, va dir Campos, qui va reconèixer que encara queda feina per fer. “Vull continuar a l’Alcaldia per liderar la gran transformació de Montcada que suposarà el soterrament de l’R2 i decidir entre tots què farem a l’espai que quedarà alliberat de les vies”, va afegir.

“Vull continuar a l’Alcaldia per liderar la gran transformació de Montcada que suposarà el soterrament de l’R2 i decidir entre tots què farem a l’espai que quedarà alliberat de les vies”

Laura Campos
Laura Campos, durant la seva intervenció al primer acte de campanya per a les municipals

La candidata local dels comuns també es va referir a la campanya Montcada diu Prou, que pretén obtenir més recursos de l’Estat i de la Generalitat per compensar les servituds que el municipi presta a Barcelona i l’àrea metropolitana, i a la voluntat de clausurar la cimentera, “una indústria que no pot estar a 200 metres d’un nucli urbà”. Per a l’alcaldessa, en aquests comicis estan en joc dos models de ciutat, “avançar cap a un futur d’esperança o tornar a les males praxis del passat”, en referència al govern del PSC del període 1999-2015..

L’acte, que va aixecar força expectació mediàtica, va acabar amb una foto de família dalt de l’escenari de les dues líders estatal i nacional dels comuns amb els candidats del Vallès Occidental.

Laura Campos, pletòrica, saludant el públic, acompanyada de Díaz i Albiach

Deixa un comentari