El primer recompte indica una discreta participació

El percentatge de votants a les 14h se situa en el 30,1%, gairebé 3 punts per sota respecte el 2019

Les primeres dades de participació oficial de la jornada electoral, que s’han donat a les 14 h, situen el percentatge provisional en el 30,1%, gairebé 3 punts per sota respecte el 2019, que va ser del 32,8%.

La participació és una dada cabdal per decidir la composició del proper Ple, ja que per obtenir representació cal que les candidatures obtinguin com a mínim el 5% del total de vots emesos. Això vol dir que una baixa participació beneficia les forces menys votades mentre que si aquesta és elevada, afavoreix les sigles amb més suport electoral.

El segon i últim recompte abans del tancament dels col·legis electorals es farà a les 18 h

El segon i últim recompte abans del tancament oficial dels col·legis (20 h) es farà a les 18 h. En aquests comicis estan cridades a les urnes un total de 26.040 persones.

Testimonis de votants

Els electors entrevistats per laveu.cat han coincidit en la importància d’anar a votar. “Hi ha molta cultura de la queixa, però per canviar les coses hem d’acudir a les urnes i complir amb la nostra obligació democràtica”, ha dit Rufino Cortés, després de votar a l’escola Reixac. Míriam Martínez, que ha votat a l’escola Mas Rampinyo, no s’ha perdut cap procés electoral des que té dret a vot “perquè considero que cal triar un bon representant que vetlli pel bon funcionament dels serveis públics”.

Hi ha persones, com Zulfiqar Ali Ahmed, d’origen pakistanès, que tot i fer més de 20 anys que viu a Catalunya, no ha pogut votar fins ara. “Em fa molta il·lusió tenir el dret d’escollir qui vull que governi el poble on porto vivint 7 anys. No ho he pogut fer abans perquè no disposava de la nacionalitat espanyola”, explica aquest veí de Montcada Nova.

Deixa un comentari