El PSC reclama la recuperació de les urgències nocturnes i més personal als CAP

El diputat Mario García, membre de la Comissió de Salut del Parlament, fa campanya a Montcada en suport a Bartolo Egea

El diputat Mario García, a tenent laveu.cat al costat del candidat del PSC, Bartolo Egea
Mario Manzano

Recuperar les urgències nocturnes al CAP Montcada i avançar en el projecte de construcció de l’Hospital Ernest Lluch –previst entre Montcada, Cerdanyola i Ripollet– són dues de les demandes que ha fet aquest matí el candidat del PSC, Bartolo Egea, en l’inici de la segona i última setmana de campanya. Acompanyat del diputat socialista i membre de la Comissió de Salut del Parlament Mario García, i d’altres membres de la candidatura –com els actuals regidors Dori Alcalà i José Mª Pérez–, l’alcaldable ha fet una passejada pel carrer Major que ha acabat a la porta del Centre d’Assistència Primària. “Necessitem la reobertura de les urgències a la nit per tornar a tenir ambulàncies i farmàcies obertes en aquesta franja horària”, ha dit Egea. Per al cap de llista del PSC, el Pla de Salut signat recentment per la Generalitat i l’Ajuntament per potenciar l’assistència primària al municipi està bé, però es queda curt. “Falta personal sanitari com, per exemple, pediatres”, ha lamentat el candidat.

Necessitem la reobertura de les urgències a la nit per tornar a tenir ambulàncies i farmàcies obertes en aquesta franja horària

Bartolo Egea, candidat del PSC
D’esquerra a dreta, Dori Alcalà, Mario García, Bartolo Egea i José Mª Pérez
Mario Manzano

Per la seva banda, el diputat ha recordat que el grup parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució a la Comissió Salut defensant i reclamant les urgències nocturnes a Montcada. “A banda de les qüestions genètiques hi ha altres condicionants de tipus social que influeixen en la salut de les persones i que cal atendre; en aquest municipi hi ha molta gent gran, infants i població nouvinguda, no pot ser que els veïns que tenen una urgència a la nit s’hagin de desplaçar al CUAP de Casernes (Barcelona) o a la Vall d’Hebron”, ha manifestat García.

No pot ser que els veïns que tenen una urgència a la nit s’hagin de desplaçar al CUAP de Casernes (Barcelona) o a la Vall d’Hebron

Mario García, parlamentari del PSC

El parlamentari també ha reclamat a l’alcaldessa i al conseller que accelerin el projecte de l’hospital. “Cal que passin de les paraules als fets, encara que la construcció d’aquest equipament no pot amagar les deficiències i necessitats del present”, ha dit Garcia, tot expressant la importància que el seu partit dona a la sanitat pública: “Allò que ens iguala com a ciutadans són els serveis públics i, per això, nosaltres els defensem, a diferència de la dreta, que aposta per l’oferta privada”.

Etiquetes:

Deixa un comentari