2015 | El PSC és la llista més votada però ICV-EUiA i ERC pacten per governar en coalició

La fins ara alcaldessa, M. Carmen Porro, ha lamentat en el Ple d’investidura que el seu partit no hagi pogut formar govern malgrat haver estat la força més votada, i que la correlació de forces hagi permés ICV-EUiA-E obtenir l’Alcaldia gràcies a què l’atzar va atorgar a aquest grup en un sorteig el quart regidor […]

La coalició d'ICV-EUiA, Esquerra i Podem va proclamar alcadessa Laura Campos acabant amb 16 anys de sociovergència
Arxiu/La Veu de Montcada

La fins ara alcaldessa, M. Carmen Porro, ha lamentat en el Ple d’investidura que el seu partit no hagi pogut formar govern malgrat haver estat la força més votada, i que la correlació de forces hagi permés ICV-EUiA-E obtenir l’Alcaldia gràcies a què l’atzar va atorgar a aquest grup en un sorteig el quart regidor que es disputava amb C’s, després d’haver empatat a vots a les eleccions. També la portaveu del PPC, Eva García, opina que haurien d’haver estat els socialistes els encarregats de formar govern. La majoria de formacions, però, considera que el resultat a les urnes ha posat de manifest que la ciutadania volia un canvi.

Auditories per saber en quin estat es troba el consistori, més transparència i més participació han estat les demandes més compartides. ERC i la CUP també han posat molt d’èmfasi en el compromís de treballar des del municipi pel dret a l’autodeterminació de Catalunya.

El Ple ha quedat format per un total de 8 grups municipals. PSC i ICV-EUiA-E tenen 4 regidors cadascun; C’s, ERC i Circulo Montcada, 3; CiU, 2 i amb 1 representant hi ha la CUP i el PPC.

Deixa un comentari