2015 | Laura Campos serà la nova alcaldessa gràcies al pacte d’investidura a què han arribat ICV-EUiA-E, ERC i Círculo Montcada

La CUP, tot i no formar part de l’acord, també votarà la candidata ecosocialista per propiciar un canvi de govern

Laura Campos, d'ICV-EUiA, votant a l'Auditori
Pilar Abián
Laura Campos, de 37 anys, serà la nova alcaldessa. A la imatge, acompanyada del seu company de grup, Óscar Gil
Aquesta mateixa tarda, poca abans de les 19h, el cap de llista d’ERC a les passades eleccions, Jordi Sánchez, ha comunicat a l’alcaldable d’ICV-EUiA-E, Laura Campos, la decisió de l’assemblea republicana de donar llum verda a l’acord d’investidura perquè la candidata ecosocialista sigui la nova alcaldessa del municipi. Campos ho ha explicat en el decurs de la trobada oberta al públic que el seu grup ha organitzat a la Casa de la Vila, per explicar com s’havien desenvolupat fins avui les converses amb ERC, Círculo i la CUP per formar un nou govern de coalició. D’entrada, la CUP ja va deixar clar que es mantindria a l’oposició però que votaria a favor d’un canvi a l’Alcaldia. Círculo sí acceptava el repte de governar però l’assemblea d’Esquerra havia votat dos cops en contra d’aquesta possibilitat fins que aquesta tarda ha pres la decisió de fer-ho.
Després de la tensa espera que ha suposat el pronunciament definitiu d’ERC, Campos no ha pogut dissimular la seva satisfacció. “Esquerra és un partit que aportarà experiència i rigor i que compta amb una forta estructura supramunicipal”, ha dit la futura alcaldessa. 
 
Prioritats pactades
L’acord que propiciarà la investidura de l’alcaldable ecosocialista com a nova alcaldessa inclou com a punts fonamentals el compromís de fer una auditoria econòmica i urbanística sobre la gestió feta fins ara pel govern; la reducció dels sous de tots els càrrecs electes; el repartiment de les regidories un cop s’hagi fet un estudi sobre l’estructura organitzativa de l’Ajuntament; una clara aposta per la justícia i els drets socials; estudiar la reobertura del servei d’urgències nocturnes en el marc del debat d’uns pressupostos participatius, i el compromís de contribuir des de l’Ajuntament a la informació, el debat i l’exercici del dret de Catalunya a decidir el seu futur polític així com a defensar i aplicar les propostes del nou Parlament resultant de les eleccions del 27S. Segons ha afegit Campos. falta per tancar el punt sobre el codi ètic que proposa el Círculo i al qual s’han de fer noves aportacions i algun altre matís del redactat a petició d’ERC. Aquest vespre està prevista una nova reunió de totes les formacions mentre que les negociacions per a la formalizació del nou govern s’iniciaran a partir de dilluns.

Deixa un comentari