La vida et tracta tal com et tractes a tu mateix

Com et sentiries si un amic teu només et digués les coses que no t’agraden de tu?

Compte amb la visió que tenim de nosaltres mateixos
Pixabay
Com et sentiries si una amistat teva només et digués les coses que no t'agraden de tu?
Consells de salut mental i física

Aquesta frase de Louise Hay ho diu tot. Com et sentiries si un amic teu només et digués les coses que no t’agraden de tu? Que t’insulta quan tens una petita equivocació?, que no et dona una paraula de suport, o quan estàs malament no et tracta amb afecte. Aquest “suposat amic” a vegades ets tu mateix.

Ningú amb una autoestima sana toleraria la companyia d’algú que ens maltractés sistemàticament. És necessari aprendre a tractar-nos amb tolerància, amabilitat, ser permissius, deixar de criticar-nos i valorar aquelles coses que sabem fer bé.

El judici sobre nosaltres mateixos és més important que el dels altres. Acceptar-nos com som és el principi d’un camí de creixement. Un camí que comença per tu, pel respecte propi. Si et respectes a tu mateix, respectaràs als altres. Ser perfeccionista, intolerant, inflexible no ens permetrà estar en pau perquè sempre hi ha alguna cosa que està malament. Tenim dret a equivocar-nos, ningú és perfecte. No es tracta de fracàs, es tracta d’aprenentatge, de millora. Mirar la vida des d’aquesta perspectiva et permet créixer, millorar, tolerar i ser flexible, algunes de les claus per a ser més feliç i viure sense l’espasa de Dàmocles damunt.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari