Exposició dels alumnes d’infantil del FEDAC

Durant el mes de gener es podrà visitar de manera gratuïta a l’escola FEDAC Montcada l’exposició d’escultures amb residus que han fet els alumnes del curs d’I5

Les dues escultures amb residus de l'escola FEDAC
Escola FEDAC Montcada

Durant el mes de gener es podrà visitar de manera gratuïta a l’escola FEDAC Montcada l’exposició d’escultures amb residus que han fet els alumnes del curs d’I5, d’entre 4 i 5 anys, sibre les explosions i les pocions.

La idea de fer aquesta exposició oberta al públic prové de la setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), el 18 de novembre de 2022. Aquest dia, els alumnes d’I5 van fer una sortida a la Serralada de Marina. Estaven treballant el projecte “La Màgia” i va arribar a l’aula per sorpresa un missatge de la fada Carlin, “El follet que viu en aquesta muntanya ens demana ajuda, està trist perquè la seva casa està bruta!” Dit i fet, “Anirem a la muntanya a recollir la brutícia”.

No s’ho van pensar i van decidir ajudar-lo. Les mestres van preparar la sortida i es van encarregar d’informar a les famílies. El follet els estava esperant amb guants i bosses per poder recollir la brossa. “Va deixar una nota que posava sabia que vindríeu”. Dels primers pins cap a la Font del Tort, es van adonar que el camí estava molt brut i que faltaven papereres, sobretot a la zona de pícnic. Després d’una llarga estona caminant i recollint escombraries van reflexionar i conversar sobre el que havien vist. Els alumnes van arribar a la conclusió què allò no estava bé, “qualsevol persona que vagi a passejar per la muntanya no es deixi la seva brutícia a terra, l’ha de guardar en la seva motxilla o bossa i esperar a trobar un contenidor.”

Van tornar cap a l’escola amb les deixalles que havien recollit. “Les nostres mestres les van netejar” i desinfectar, “i entre tots ho vam separar en dos grups: plàstic i metall”. En aquest moment, els alumnes es van inspirar en l’artista Pepe Gimeno, que fa escultures amb residus. Inspirant-se en ell és com van pensar a donar una segona oportunitat als que havien trobat, “convertint una cosa lletja i bruta en una altra divertida i bonica”. D’aquesta manera, van crear dues escultures que formen l’exposició que es pot visitar a l’entrada de l’escola FEDAC durant el mes de gener.

Després de l’experiència viscuda, aquest és el seu missatge “Recorda, no embrutis, el món és de tots“.

Deixa un comentari