Com podem ajudar a tractar els símptomes del refredat?

El nutricionista Miguel Albaiceta ens explica quins aliments són els més adequats per afrontar l’hivern

Com cada any, ara comença el canvi de temps i és època de refredats
Pixabay

Com cada any, ara comença el canvi de temps i és època de refredats. Segurament tindrem mocs, tos i potser febre o mal de cap. Aquests són símptomes habituals que el personal mèdic ha de valorar. Ara bé, des del punt de vista de la nutrició, podem contribuir a potenciar el nostre sistema immune. Aliments que ens ajudaran a fer-ho són, per exemple, els cítrics (taronja i llimona) o els fruits del bosc (gerds i nabius). També ho faran clàssics de tota la vida com l’all i la ceba, que tenen un gran efecte sobre la salut des del punt de vista de defenses, així com els xampinyons, els rovellons o els shiitakes. Són aliments que serveixen tant per prevenir refredats com per ajudar-nos a recuperar-nos abans de l’encostipat perquè porten vitamina D i betaglucans, que activen el sistema immune.
No us oblideu tampoc del brou de pollastre i verdures casolà, que ens ajudarà a mantenir una hidratació adequada, ja que porta tots els micronutrients necessaris (seleni i complex B).
Important i demostrat és el poder del gingebre combinat amb llimona. Us recomano prendre cada matí mig got d’aigua amb llimona natural i gingebre ratllat (en poca quantitat) per tractar el mal de gola, els esternuts i el cansament que provoquen els refredats, ja que els seus principis actius (gingerol i zingiberona) actuen ràpidament. Propietats similars tenen l’equinàcia i el pròpolis.
En conclusió, amb una bona pauta a nivell de nutrició podem millorar els nostres nivells de vitamina D i C i de zinc i preparar-nos per plantar cara als refredats. I davant de qualsevol dubte, no us automediqueu, consulteu sempre amb els professionals de la salut.

Seccions:

Deixa un comentari