Com podem compensar els excessos del Nadal?

Als menús hem d’introduir aliments que tinguin pocs greixos i que aportin proteïnes

Taula amb menjar copiós
Arxiu La Veu

Quan estem a punt d’iniciar la marató d’àpats copiosos que comporta la celebració de dates com Nadal, Cap d’Any, Reis i Sant Esteve, convé preparar el nostre organisme per fer front als excessos, especialment pel que fa al consum d’alcohol, greixos i sucres. Què podem fer abans i durant les festes per no perjudicar massa el nostre organisme? Proposo introduir als menús aliments que tinguin pocs greixos i que aportin proteïnes de fàcil digestió, com la carn de pollastre, el peix blanc (lluç) i les verdures (bledes i espinacs), a més de fruita i aigua abundant.
Una altra de les claus per sobreviure a les festes sense problemes digestius és prendre suc de llimona, una fruita que ajuda el fetge a treballar correctament ja que manté a ratlla els nivells d’àcid clorhídric a l’estòmac, facilitant el processament dels aliments. Cal tenir present que si acidifiquem l’organisme, apareixen la inflamació i els problemes a tot el cos.
Després dels àpats copiosos, també convé prendre infusions de camamilla i, si podeu, pinya natural. Aquesta fruita tropical és rica en bromelaïna, un enzim que ajuda a digerir els greixos i faciliti el procés digestiu. Com a complement, és recomanable prendre vitamina B6 i Crom, que contribueixen a metabolitzar i regular l’absorció de sucres i greixos. Us animo des d’aquestes línies a seguir aquests consells i a gaudir del Nadal en família i amb moderació.

Deixa un comentari