El llegat de Gisela

Adimir té més de 20 anys de vida, compta amb dues seus i dona servei a usuaris de 12 poblacions

Els infants d'Adimir i de Creu Roja van pintar un mural a la rotonda del carrer Major per reclamar la inclusió de les persones amb discapacitat
Rafa Jiménez

L’any 2000 unes famílies van decidir unir-se per crear a Montcada una entitat que pogués donar suport a d’altres amb fills i filles amb discapacitat. Una d’aquestes famílies va ser la de la Gisela, una persona molt especial que va inspirar tots i totes a realitzar aquest projecte. Així va néixer l’associació Adimir, avui Fundació.
Uns anys més tard, van arribar més famílies, amb més ganes de lluitar i assolir noves fites. Van recollir el testimoni i, inspirant-se en el model d’atenció primerenca, van decidir implementar un model d’atenció a la discapacitat de proximitat, centrat en la persona i la família. Així va néixer el CAID Montcada, Centre d’Atenció Integral a la Discapacitat.

Els serveis

L’èxit d’aquest model d’atenció va ser donar resposta a les necessitats dià­ries que preocupaven profundament les cinc famílies que es van unir en aquest nou projecte, atenuant la situació de desprotecció que sentien i provocant que s’unissin moltes més persones al llarg dels anys. Avui són 115 les famílies que participen del model d’atenció de la Fundació ADIMIR, a través dels serveis següents: terapèutic i de salut, escolar (escola inclusiva), de valoració i d’orien­tació, de lleure, de transició a la vida adulta, entre d’altres, i tenen un perfil molt diferent de les dels inicis. Provenen de 22 països diferents i la majoria presenten una situació socioeconòmica mitjana, baixa o molt baixa.

Avui són 115 les famílies que participen del model d’atenció de la Fundació ADIMIR


Avui dia, la Fundació ADIMIR s’ha consolidat al territori com una entitat social i multicultural en l’àmbit de la discapacitat. Gràcies a les seves famílies, treballadors i voluntaris, i al suport rebut per part de l’Ajuntament i de les institucions, hem pogut complir el nostre objectiu d’assolir el major nombre de famílies possible abastant un àmbit territorial de 12 poblacions i, des del setembre de 2022, amb 2 seus: la de Montcada i Reixac i la de Ripollet.

La nostra entitat sempre ha defensat mantenir un model d’atenció universal i gratuït per afavorir l’accés a les famílies més desafavorides. Actualment, se sustenta amb subvencions públiques i privades que s’han de lluitar any rere any gràcies al treball de qualitat de tots els seus professionals. Per això, el nostre propòsit és que la Generalitat reconegui aquest model d’atenció dins de la Cartera de Serveis Socials i es concerti el servei per garantir-ne la viabilitat a llarg termini.

El nostre propòsit és que la Generalitat reconegui aquest model d’atenció dins de la Cartera de Serveis Socials i es concerti el servei per garantir-ne la viabilitat a llarg termini

Volem agrair a la Gisela el seu pas per la vida. Ella és la nostra font d’inspiració i l’herència que recollim per estimar així la feina que fem i les persones que atenem. El llegat de Gisela és viu, creixent i segueix donant fruit a cada infant, jove i més endavant adults.

Seccions:
Etiquetes:

Una resposta a “El llegat de Gisela”

  1. Una gran y hermosa labor en Adimir, cooperó con esta fundación pero me gustaría hacer más por ella ,es increíble todo lo que se hace por estos niños maravillosos felicitaciones para todos los que de una forma u otra cooperan con tan gran labor.Oneidis

Deixa un comentari