El vot més decisiu

A les portes de les eleccions del 28M, convé recordar la importància d’anar a votar per decidir quins partits han de gestionar i afrontar els reptes del municipi

La importància de cada vot en qualsevol elecció no és un tòpic i a Montcada i Reixac ho sabem de primera mà, en especial des del 2015, quan la casualitat ens va mostrar el valor que va tenir la decisió presa per cadascun dels gairebé 14.000 electors que van votar en aquella ocasió. La història, no per explicada i repetida, deixa de cridar l’atenció. Dos partits –ICV i Cs– van igualar en vots (2.120) i la sort va determinar que el quart regidor es decidís en un jutjat, amb una mà innocent com a protagonista. El que va passar posteriorment, ens demostra la importància de cada vot. ICV va aconseguir formar govern, gràcies a aquella “casualitat” i als suports d’ERC, Círculo i la CUP, posant fi a quatre mandats municipals liderats pel PSC en coalició amb CiU.
La inèrcia d’aquell moment va impulsar Laura Campos a l’Alcaldia, càrrec que va aconseguir revalidar guanyant les eleccions amb En Comú Podem (ECP) el 2019, formant govern juntament amb ERC. Primer va ser una casua­litat, després, el fruit del treball realitzat des de l’Alcaldia. Però, si qualsevol d’aquelles 13.991 persones hagués canviat el sentit del seu vot aquell diumenge del 2019, la història s’hauria escrit d’una altra manera. Per això, votar no és un assumpte menor i en aquestes properes eleccions municipals hi ha massa en joc. Ho repassem?

Votar no és un assumpte menor i en aquestes properes eleccions municipals hi ha massa en joc

Parlem del soterrament de l’R2, una obra gegantina que, per la seva envergadura i elevat cost –621 milions d’euros– es prolongarà com a mínim durant sis anys i la qual caldrà monitorar de ben a prop per tot el trasbals que ocasionarà a la ciutadania; també de la possibilitat de recuperar les urgències mèdiques i les farmàcies a la nit; de posar fre d’una vegada per totes a la cimentera Holcim i de promoure habitatges socials per donar resposta a aquesta problemàtica.
En resum, es tracta de teixir complicitats i de millorar el dia a dia de cadascun dels 37.001 habitants de Montcada i Reixac –18.752 dones i 18.249 homes– que viuen al nostre municipi. Però, per això, cal que el proper 28 de maig, els 26.040 electors que tenim dret a vot l’exercim, pensant en el soterrament, en les urgències o en qualsevol cosa que ens motivi o desitgem millorar en el nostre entorn proper, més enllà de colors i de sigles, perquè al capdavall, i com va dir l’ex-president uruguaià José Mújica: “La política és la lluita per la felicitat de tots”.

Com va dir l’ex-president uruguaià José Mújica: “La política és la lluita per la felicitat de tots”

Deixa un comentari