Fem passes cap a una societat inclusiva i diversa

Per primera vegada en la història del nostre municipi els infants i joves amb discapacitats podran gaudir del lleure!

Jessica Segovia d'En Comú Podem Montcada i Reixac

Per primera vegada en la història del nostre municipi els infants i joves amb discapacitats podran gaudir del lleure! Des de l’Ajuntament hem destinat una part del pressupost a fer real el lleure educatiu i inclusiu. Els infants i joves amb discapacitat podran fer les activitats organitzades per les AFAS i les AMPA amb el suport que necessiten de manera gratuïta. Portem dos anys col·laborant també dins de l’horari escolar, concretament en l’activitat de piscina de primer de primària, proporcionant a les escoles acompanyament especialitzat durant l’activitat. Però encara queda molt per fer, per i amb les persones amb discapacitat!

En les darreres dècades les polítiques dels organismes internacionals han estat plenament favorables i compromeses amb la qualitat i l’equitat de l’educació per a tots els infants i joves en el marc d’un sistema educatiu inclusiu. El 17 d’octubre del 2017 es va aprovar un decret d‘atenció educativa, amb la intenció que tots els centres educatius sostinguts amb fons públics siguin inclusius. L’educació inclusiva és un pilar fonamental per promoure la inclusió real de totes les persones en tots els àmbits de la seva vida. L’educació com a bé comú pot conformar valors i actituds per viure junts i disminuir les desigualtats.

Per tant, l’atenció educativa a l’alumnat ha de comprendre un conjunt de mesures i suports. Aquestes tenen la finalitat d’afavorir el seu desenvolupament personal i social i, sobretot, perquè avancin en l’assoliment de les seves competències educatives. El decret d’inclusió sobre el paper està molt bé, però encara queda que el departament d’Educació de Catalunya el desplegui del tot. Els alumnes amb Necessitats Educatives Especials tenen els mateixos drets que la resta d’infants per tal de desenvolupar el seu aprenentatge. Per tant, reclamem un decret d’inclusió real ja! Vull acabar aquest escrit convidant tothom a participar del Dia Internacional de les persones amb discapacitat que se celebrarà el 3 de desembre, a la plaça de l’Església.

Deixa un comentari