La bona gestió econòmica, garantia de futur

Continuem treballant amb mirada en el present però sobretot en el futur, i el més important, amb la ciutadania al centre de totes les polítiques

Gerard Garrido, regidor d'Esquerra Republicana

Els pressupostos aprovats per al 2023 són d’alta complexitat a causa de l’elevada incertesa que estem patint arreu per culpa de diversos factors externs, com la inflació, l’increment del tipus d’interès o la crisi de la Covid 19, entre d’altres. És el pressupost més alt de la història, amb 49,6 M€, i situa la ciutadania al centre, sense cap reducció de serveis, assumint l’increment de costos, i sense incrementar la pressió fiscal, ja que creiem fermament que ja la ciutadania està patint els efectes d’aquesta crisi, i en aquest moment l’administració local ha d’estar al seu costat. L’Ajuntament assumeix 2,5 M€ per pagar l’increment dels tipus d’interès, els subministraments, els contractes i les diverses licitacions i la millora del poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores públiques, i això ho fem pujant la pressió fiscal a les empreses subministradores, amb beneficis extraordinaris derivats d’aquesta situació, i amb la millora de transferències d’altres administracions com la Generalitat. Tota aquesta situació no seria possible sense l’estat actual dels comptes.
Venim d’un passat amb deutes ocults com les expropiacions de zones verdes, el deute amb Foment per la compra de la nau de la Brigada i préstecs cars, que van suposar arribar a un 86 % d’endeutament. En tres anys aquesta xifra s’ha reduït en un 35% ; hem recuperat la tresoreria per poder fer front a les factures dels proveïdors per sota dels 30 dies i, fins i tot, paguem en menys de 20 dies, i hem reduït dels costos dels préstecs.
Els pressupostos del 2023 fan front a aquesta situació extraordinària i responen a una gestió rigorosa, responsable i transparent dels comptes municipals, perquè les males praxis del passat no es tornin a repetir. Continuem treballant amb mirada en el present però sobretot en el futur, i el més important, amb la ciutadania al centre de totes les polítiques.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari