La importància de tenir cura dels peus, el pilar del nostre cos

La podòloga Maria Matllo dona consells per mantenir-los saludables

Els peus són la base i el pilar del nostre cos. En ells, hi trobem una gran quantitat de terminacions nervioses, motiu pel qual són molt sensibles. Si no funcionen correctament o estan sent agredits, es queixen, ens fan mal, ens desequilibren i això pot fer que altres parts del cos comencin també a donar-nos problemes. Per això, és important tenir-ne cura.
Cal rentar-los diàriament, millor amb aigua tèbia o freda i sabó. S’han d’eixugar molt bé, sobretot als espais interdigitals, on és més fàcil que la pell es maceri i sigui causa d’alguna infecció bacteriana o fúngica (fongs). Després, cal aplicar una crema hidratant adequada al nostre tipus de pell que aportarà flexibilitat als nostres peus i, si podem fer-los un massatge mentre apliquem la crema, això activarà la circulació sanguínia i els donarà benestar.
Les ungles s’han de tallar regularment i el tall ha de ser recte, de tal manera que els extrems no quedin enfonsats a la carn.
En referència al calçat, ha de ser preferentment de pell i suficientment ample i alt de la pala perquè els dits es puguin bellugar lliurament, però alhora ens ha de subjectar bé el peu. Les sabates han de tenir un taló de 3 a 4 cm.
Aquests són alguns consells per mantenir els peus saludables. Davant de qualsevol dubte, cal anar el més aviat possible al podòleg o podòloga.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari