Més que una penya, una gran família

La Penya Barcelonista celebra el seu cinquantè aniversari amb l’objectiu d’engrescar les noves generacions

Celebrant un dels gols de la final de la Champions a Wembley, el maig de 2011 a l’Abi Arxiu/PB
Arxiu/PB

De petit, sovint rondava per la barberia del meu avi (ara meva), al carrer Major. Eren poques les ocasions en què no es parlava de futbol entre aquelles parets. Vaig créixer pensant que el futbol era passió, il·lusió i unitat. En aquella època, la Penya Barcelonista de Montcada i Reixac ja existia. El 1974, un any abans que s’acabés la dictadura i, coincidint amb l’arribada de Johan Cruyff al Barça, un grup de persones amb ganes de fer coses va fundar l’entitat, amb Narcís Bonet al capdavant. El fitxatge del crac holandès va canviar la història del nostre club. A poc a poc, aquell grup de persones es va anar engrescant i, el més important, va anar engrescant altres veïns i veï­nes. Van començar a fer moltes coses junts, a més de veure partits, com excursions, viatges, sardanes, dinars de germanor i equips de futbol.

Em sento honorat que els 200 socis m’hagin fet confiança per estar al capdavant de la junta

El Barça va començar a regalar-nos més alegries. El 1992, vam celebrar la primera copa d’Europa, el Barça de Messi… La Penya també va rebre la visita de personalitats com Montal, Casaus i Zubizarreta. Aquell grup de gent es va convertir en una comunitat en el sentit més ampli de la paraula. Després de Narcís Bonet, van venir altres grans presidents com els senyors Martínez, Pi, Balart i Gumbau. A tots ells, gràcies! A finals dels 80, el meu avi va entrar a la junta. Jo l’acompanyava a totes les activitats de l’associació i la Penya va passar a formar part de la meva vida. Per això, em sento molt honorat que els 200 socis que tenim actualment m’hagin fet confiança per estar al capdavant d’una magnífica junta.

El nostre objectiu és seguir fent créixer la Penya, obrir-la a la gent jove i que els socis de tota la vida continuïn sentint-se part d’aquesta gran família. Tenim la sort de comptar amb una seu única com és l’ABI i el Cafè Colon. Desitgem que ben aviat puguem tornar a gaudir dels partits del Barça a la nova sala d’actes de l’Ateneu. Ara, estem centrats a celebrar els 50 primers anys de la nostra història. Hem començat amb una exposició fotogràfica i us anirem informant de tots els altres actes que tenim previstos. Moltes gràcies a tothom qui ha fet camí amb nosaltres. Continuem caminant plegats 50 anys més!

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari