Moltes incògnites per aclarir després del 28M

Qui teixirà les complicitats necessàries per aconseguir l’Alcaldia, el PSC com a llista més votada o l’actual govern?

la ciutadania podrà triar entre 12 candidatures que es presenten per la circumscripció de Barcelona
Berta Barcons

A diferència de fa quatre anys quan, malgrat l’ajustada victòria d’ECP respecte el PSC, tothom va tenir clar que Laura Campos es mantindria a l’Alcaldia amb el suport d’ERC, la passada nit electoral vam marxar a dormir calculadora en mà, fent càbales sobre qui agafarà la vara de comandament el pròxim 17 de juny i amb la sensació que cap de les tres forces més votades estaven satisfetes dels resultats. De fet, els mateixos alcaldables així ho van manifestar. El cap de llista dels socialistes reconeixia que, si bé han estat guanyadors i han recuperat el lideratge que van mantenir del 1999 al 2015, no ho han fet amb prou autoritat.

També esperaven més els comuns i Esquerra, des del convenciment que han fet una bona feina al capdavant del consistori i que això es traduiria en una pujada o, si més no, serviria per conservar el rèdit obtingut al 2019. Governar, però, també passa factura i, vistos els resultats obtinguts per ambdues forces arreu, al final podríem dir que a Montcada i Reixac han resistit l’envestida.

La nit electoral vam marxar a dormir fent càbales sobre qui agafarà la vara de comandament el pròxim 17 de juny

Contràriament, per la franja baixa, la celebració era genuïna per part de les tres forces que han entrat al Ple. El PP, en retornar després de quatre anys d’absència; Vivimir, per tenir presència, tot i haver fet una campanya més que modesta, i Vox perquè s’ha fet un forat al consistori aprofitant la pujada de l’extrema dreta arreu de l’Estat. En canvi, Junts i Cs no ocultaven la seva decepció. Els primers, per haver quedat a tocar del 5% dels vots necessaris per entrar a la cambra, i els segons, perquè la desfeta ha estat absoluta, fins al punt de trobar-se a prop de la desaparició com a partit.

La patacada d’Ara Montcada era la crònica d’una mort anunciada, tenint en compte que cap membre de la llista era del municipi i que la candidata va renunciar expressament a tenir presència als mitjans locals, tot i queixar-se després a les xarxes d’haver estat discriminada i exclosa, denúncia completament falsa.

A qui estan disposats a obrir la porta a l’Alcaldia el PP i Vivimir?


Tornant al que ens interessa, tot plegat recorda una mica el que va passar al 2015, amb la diferència que en aquell moment el panorama encara era més enrevessat. Aleshores, amb un Ple atomitzat on sumar consensos semblava una missió impossible, una Campos inexperta es va situar al davant d’un executiu en minoria i el va mantenir fins al final, sortint enfortida. Serà capaç de fer-ho ara també? Convencerà alguna altra candidatura més enllà d’ERC perquè se sumi a un hipotètic govern o, si més no, per obtenir els suports necessaris per a la seva investidura?  Són algunes de les preguntes que es fa tothom, però no les úniques. A qui estan disposats a obrir la porta a l’Alcaldia el PP i Vivimir? És possible un pacte del PSC amb els comuns o amb Esquerra? Anem a un govern en minoria liderat per Bartolo Egea, com a cap de la llista més votada? S’admeten apostes… I, abans d’acabar, una última pregunta que caldria analitzar a fons: per què gairebé la meitat de l’electorat no ha anat a votar?

Una resposta a “Moltes incògnites per aclarir després del 28M”

  1. la mejor opción la fuerza más vot,PSC+ERC+VIVIMIR, La alcaldesa a tenido tiempo para demostrar el cambio urbanístico/social que necesitamos y no lo ha hecho, ha dejado edificar a (alguno) en zonas con cesíon vial , y que decir del señor Campos ..cuatro legislaturas , donde estaba en su gobierno Nelson Morgado ,extorsionando en la cedula de habitibilidad a cambio de 5000.ooo ptas ( 3.000€)” y todo estaba firmado”lo comenté a la señora alcaldesa y me dijo que por eso a ese señor se le echó ¿ con una indemnización y todos los honores? o tendría que haberse denunciado ?¿ donde empieza y acaba la moral ? realmente nos quieren salvar cobrando 60.000€ anuales por hacerlo falta ? necesitamos un cambio a honestidad y sinceridad( si es que existe en los políticos ) ….gracias , un cordial saludo

Deixa un comentari