Neix la Comunalitat de La Frontissa

Es tracta d’una xarxa d’entitats del territori que treballen per promoure l’economia social i solidària (ESS)

CLF

En un context marcat per la crisi econòmica i social, la necessitat de buscar alternatives al model econòmic actual es fa cada vegada més evident. Un model que, en molts casos, és incapaç de respondre a les necessitats reals de les persones i el planeta. Aquesta necessitat d’un canvi s’ha accentuat en els darrers anys a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 i les seves repercussions econòmiques i socials.
En aquest context, a Montcada i Reixac ha sorgit un projecte que pretén ser una resposta a aquesta necessitat: la Comunalitat de La Frontissa. Es tracta d’una xarxa d’entitats del territori (La Perifèrica, la Fundació Adimir, l’Associació de Veïns de Can Sant Joan i Catalonia BMX Team) que treballen conjuntament per promoure l’economia social i solidària (ESS).
L’ESS es presenta com una alternativa real al model econòmic tradicional, basat en la competència, el benefici individual i la maximització dels profits. En canvi, l’ESS aposta per la col·laboració, la solidaritat i la sostenibilitat. Es tracta d’un model que posa les persones i el planeta al centre i que busca generar un impacte positiu en la vida dels éssers humans i l’entorn.
La Comunalitat de La Frontissa funciona com a motor de transformació social i econòmica a través de diversos projectes i iniciatives concretes, que tenen com a objectiu enfortir el teixit social i comunitari, millorar la qualitat de vida de les persones, crear llocs de treball dignes i promoure un model econòmic més just. Funciona com un organisme viu i dinàmic estructurat al voltant de quatre eixos principals: el medi ambient, amb el Rec Comtal com a node vertebrador; les cures comunitàries, amb la promoció del benestar de les persones cuidadores i posant el centre d’atenció en les persones vulnerables; la mobilitat i els esports, amb el foment d’una mobilitat alternativa i sostenible, i les cultures comunitàries, amb la recuperació del patrimoni cultural i històric dels veïns i veïnes de Montcada i Reixac. La Comunalitat de La Frontissa és un projecte jove, però amb molt de potencial, que pot contribuir a construir un municipi més just, solidari, sostenible i pròsper. Un projecte que necessita la participació de tota la ciutadania per al seu èxit.
Suma’t a la Comunalitat de La Frontissa i ajuda’ns a construir un futur millor!

Deixa un comentari