Un pacte de salut per millorar l’atenció primària

S’incrementaran els recursos i el personal gràcies a la lluita de l’Ajuntament i la Taula de la Salut

La salut ha esdevingut una de les preocupacions principals de la població, especialment arran de la pandèmia. En els últims anys, l’increment de les necessitats sanitàries no s’han vist acompanyades d’inversió ni mesures eficaces i estem advertint que l’atenció primària n’ha estat la gran perjudicada. A Montcada, des de l’Ajuntament i entitats com la Favmir i la Taula de la salut, portem anys reivindicant la necessitat de revertir retallades i dotar la sanitat pública de la inversió necessària perquè sigui de qualitat.
Per tot això, celebrem i rebem amb molt d’optimisme el recent Pacte de ciutat per la millora de l’atenció primària que l’actual conseller de salut, Manel Balcells, signarà amb la nostra alcaldessa en els propers dies i que dotarà el municipi de millores substancials. Mesures necessàries i esperades com: un Pla de salut bucodental per a persones amb vulnerabilitat i odontopediatria per tots els infants; la incorporació de nutricionistes, higienistes dentals, metges, pediatres, infermers, referents en benestar emocional i fisioterapeutes; l’atenció de ginecologia dos dies al CAP; la compra d’un ecògraf i un colposcopi; la millora dels equipaments i de la maquinària sanitaris; l’increment de recursos en salut mental per infants i joves; el diagnòstic de salut al municipi i el seguiment de la incidència ambiental de les principals malalties que afecten la població; la millora de l’atenció domiciliària, i establir una bona coordinació amb tots els serveis del nostre hospital de referència, Vall d’Hebron.
Aquest mandat ha estat important per a la millora de la qualitat en l’atenció sanitària al nostre municipi, amb increment d’inversió, incorporació de professionals i la signatura del acord de construcció del Hospital Ernest Lluch. Temes com l’obertura de les urgències nocturnes i la posada en marxa d’aquest pacte de ciutat seran les següents passes que seguirem supervisant i exigint per tal que Montcada i Reixac rebi la millor atenció sanitària que mereix.

Deixa un comentari