Ca l’Estrelleta, una polleria històrica

Margarita Inglada regenta des del 1998 aquesta botiga del carrer Major, que van fundar els seus avis paterns

Marga Inglada, davant de l'aparador de la seva botiga d'aviram i ous, fundada el 1948, tot i que el negoci va néixer molt abans
Pep Inglada, en un mercat d'Hostalric, comprant aviram als anys cinquanta

Tot i que a l’aparador es pot llegir ‘Ca l’Estrelleta, des de 1948’, els orígens d’aquesta polleria del carrer Major es remunten al primer terç del segle XX, segons l’actual propietària, Margarita Inglada. La botiga la van fundar els seus avis: Estrelleta Lluís, filla dels campaners de Montcada, i Francesc Inglada, originari de Sabadell. El matrimoni va començar venent pollastres al mercat setmanal del carrer Ripoll i, posteriorment, va comprar l’edifici on es troba la botiga. Francesc recorria les cases de pagès de diferents pobles de Catalunya comprant ous i aviram, que enviava a Montcada en un tren de mercaderies. La seva dona recollia el gènere i el venia a la polleria. 

Cap als anys cinquanta, el fill petit del matrimoni, Josep Inglada, i la seva dona, Adela Quintana, van prendre el relleu de la botiga. El 1998, va passar a mans de la seva filla Marga, la tercera generació. “De ben petita ajudava la meva mare, jo volia continuar­ amb el negoci, el porto a la sang”, explica. De fet, el seu germà, Siscu Inglada, va seguir les passes del seu pare com a escorxador de conills. També van col·laborar amb el negoci la seva tieta, Dolors Inglada, i la seva cunyada, Júlia Moreno. Ca l’Estrelleta va començar com a punt de venda de pollastres i ous, exclusivament, però, amb el temps i els canvis socials,­ va diversificar la seva oferta, afegint la venda de conill i, més endavant, fruites i verdures de proximitat. Avui dia, a l’aparador del comerç també s’exposen altres productes com hamburgueses veganes, conserves i sucs ecològics. 

Com tots els petits comerços, la polleria va haver de fer front a la forta competència de les grans superfícies, però Inglada no es va rendir i va posar en valor els punts forts de botigues com la seva. “Qui ve a un comerç de proximitat busca un producte diferent: qualitat i tracte de confiança”, remarca. Malgrat això, Marga no té la intenció de traspassar el negoci als seus fills: “Podrien continuar­-lo­ si volguessin, però  les coses no estan fàcils, has d’innovar contínuament per captar clients”.

Durant l’estat d’alarma, certs negocis considerats com a serveis essencials van poder mantenir les portes obertes malgrat les restriccions. És el cas de Ca l’Estrelleta. “Les primeres dues setmanes van ser una bogeria, es va notar molta feina”, manifesta. Arran de la crisi sanitària, actualment Marga només obre als matins per reduir el contacte social.

Deixa un comentari