Casa Juanita, tradició culinària entre fogons
El restaurant va ser fundat l’any 1929 per Juanita Pastells i porta quatre generacions donant servei a Terra Nostra
L’origen de l’actual restaurant Casa Juanita es remunta al primer terç del segle XX. Juanita Pastells i el seu marit regentaven un berenador a la Font de la Mitja Costa, on atenien els estiuejants que hi passejaven buscant la frescor i l’ambient de la muntanya del Turó. L’explotació del cim per part de l’antiga cimentera Asland va obligar el matrimoni a traslladar el negoci a la seva ubicació actual, al passeig de la Font Pudenta, a l’entrada de l’incipient barri de Terra Nostra. Amb la indemnització que els hi va pagar l’empresa, van muntar un nou berenador, que disposava de barbacoes i oferia servei de dinar.
Relleu
Als anys seixanta, el negoci va passar a mans de la filla del matrimoni, Laura Beltrán, qui el va regentar juntament amb el seu marit, Lluís Carrasco. El 1991, el fill de la parella, qui també es diu Lluís, i la seva dona, Neus González, van assumir-ne la gestió i van decidir convertir l’antic berenador en un restaurant tal i com avui dia el coneixem. La família recorda la crisi econòmica del 2008 com la pitjor època per al negoci, que van estar a punt de traspassar. Afortunadament, el fill de la parella va acudir en la seva ajuda i es va incorporar a la direcció per tractar de donar-li una empenta al negoci. Així va ser com Isaac Carrasco, besnet de la fundadora de Casa Juanita, es va convertir en la quarta generació al capdavant del restaurant. Format en Cuina i Hosteleria a l’escola Jesuïtes Sarrià-Sant Ignaci, va aprofitar la seva experiència acadèmica i laboral en d’altres establiments hostalers per adaptar el negoci dels seus pares als nous temps. “Intentem innovar, oferir propostes originals i seguir el boom que ha viscut l’hostaleria en els últims anys”, explica Carrasco.
Pandèmia
“Les restriccions per la Covid ens han afectat força, amb una reducció de la facturació del 75% en el període 2020-21”, lamenta el restaurador. Malgrat aquesta crisi, es mostra optimista i confia en el procés de vacunació i en les ganes de la gent de tirar endavant. Entén les restriccions aplicades al sector de l’hostaleria en tractar-se d’un espai de reunió social, però denuncia que se l’ha marcat com a “culpable” durant la crisi sanitària. També destaca la importància d’apostar pel comerç de proximitat “perquè ens ajuda a fer poble i nodrir-nos del que tenim al costat”, declara Carrasco, qui confia continuar molts més anys al capdavant del restaurant. Amb dos fills petits, considera que és massa aviat per avançar si el negoci familiar podria ser regentat per la cinquena generació.