Inaugurat el nou passeig que connecta Can Sant Joan amb Vallbona
Representants dels ajuntaments de Montcada i Barcelona han fet un recorregut pel traçat que uneix els carrers Bosc i Oristà
Cosir el territori, tant des d'un punt de vista urbanístic com social, és l'objectiu del projecte que s'ha estrenat avui i que connecta Can Sant Joan i Vallbona a través d'un passeig per a vianants entre els carrers Bosc, a Can Sant Joan, i Oristà, a Vallbona. Així ho han manifestat tant l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ECP), i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), com el regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé (PSC), de l'Ajuntament de Barcelona. Tots tres, acompanyats de membres del govern municipal montcadenc, tècnics i representants veïnals, han recorregut el traçat del nou camí que voreja el Mirador de les cultures i també el tram del Rec Comtal, l'històric canal que uneix ambdós municipis.
"Aquest projecte del Consorci del Besòs dona compliment a una reivindicació històrica i dignifica l'espai que uneix ambdós barris, tant a través d'aquest nou passeig com del Rec Comtal, del qual ens sentim molt orgullosos com a municipi", ha dit Campos. L'edil ha convidat la ciutadania a visitar-lo i ha manifestat el desig de seguir col·laborant amb l'Ajuntament de Barcelona per dur a terme altres intervencions. En la mateixa línia, Sánchez ha recordat que ambdós municipis comparteixen problemàtiques que han de resoldre conjuntament. "Hem de treballar qüestions de mobilitat, infrahabitatge, defensa d'espais agrícoles i també la conservació del Rec", ha dit l'edil.
La resposta del regidor del Districte de Nou Barris a les demandes locals han estat positives. "És obvi que hem de seguir col·laborant perquè hi ha temes estructurals que ens afecten a tots plegats", ha dit Marcè, qui ha aprofitat per anunciar que el projecte el Rec es mou seguirà comptant amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona: "Aposta per implicar els veïns en la cura de l'espai fent activitats amb una lògica social i cívica", ha destacat.
Aspectes a millorar
El traçat estrenat, de 300 metres de llarg, consta d’una plataforma de formigó i d’una barana de protecció per afegir seguretat. També s’han instal·lat bancs al llarg del recorregut i un mur de protecció a la banda de la muntanya i s'ha fet l’arranjament de la rotonda situada al final del carrer Bosc, on s’ha estabilitzat el talús. En aquest punt s'ha habilitat una escala de que va fins al final de Reixagó, que no acaba de satisfer els veïns i que, inicialment, no estava inclosa al projecte. "El primer tram de baixada és una rampa amb barana provisional i les escales són perilloses", ha assenyalat el president de l'AV Can Sant Joan, José Luis Conejero, qui també ha reclamat la necessitat que els ajuntaments garanteixen el manteniment del traçat per evitar el seu deteriorament. Per la resta, Conejero considera que el traçat té un bonic disseny i que permet gaudir d'unes bones vistes. Altres veïns presents a l'acte també han traslladat als polítics queixes tècniques que l'equip d'arquitectes s'ha compromés a estudiar, com la instal·lació d'una barana i l'ampliació d'un banc. Quant a les escales entre Bosc i Reixagó, l'alcaldessa i el president de l'Àrea Territorial, han dit que intentaran incloure un projecte de millora al pressupost de l'any vinent.