Activitats a les escoles per conscienciar sobre el canvi climàtic i la gestió de residus

L’IE Mas Rampinyo i les escoles Font Freda i Mitja Costa s’han adherit a aquesta iniciativa impulsada des de l’Ajuntament

La classe de 5è B de l'IE Mas Rampinyo ha gaudit molt amb la proposta educativa
Infants de l'IE Mas Rampinyo durant l'escape room sobre el canvi climàtic i els residus

En el marc de les campanyes de conscienciació cívica sobre la gestió dels residus i el canvi climàtic, l’Ajuntament ha dissenyat una sèrie d’accions que es faran durant aquest any i que han començat amb una activitat en tres centres educatius del municipi durant aquest primer trimestre. Un total de 10 classes de les escoles Mas Rampinyo, Font Freda i Mitja Costa s’han adherit a l’activitat impulsada per l’Ajuntament que consisteix en una xerrada i un escape room que té l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte al medi ambient i els efectes del canvi climàtic.

Aquesta doble proposta educativa, que és una iniciativa de la regidoria de Serveis Municipals i Via Pública amb la col·laboració de l’empresa Ambiens, s’ha iniciat amb una xerrada a cada classe participant amb el títol ‘El cicle dels residus destinataris’, dirigida a alumnes de 3r a 6è de Primària i ESO amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar el residus.

Després de la xerrada, les tres escoles han fet un escape room educatiu que proposa un joc de pistes per generar consciència sobre com afecten les accions humanes al canvi climàtic. Aquesta segona acció dinàmica i lúdica ja s’ha fet a l’IE Mas Rampinyo aquest dilluns, i l’1 de març i el 15 de març està prevista a les escoles Mitja Costa i Font Freda, respectivament.

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), ha posat en valor la importància d’incentivar l’educació ambiental ja que, segons les seves paraules, és un procés necessari en qualsevol etapa de la vida, però cobra especial rellevància en els més joves perquè seran els que prenguin les decisions del demà”. L’edil també ha destacat que aquesta activitat està orientada a aprendre junts a cuidar i respectar el medi ambient d’una manera lúdica per ser conscients que els petits canvis són revolucionaris i que podem millorar la salut del planeta modificant alguns petits hàbits”. Aquesta iniciativa es va posar a disposició de les escoles del municipi durant l’últim trimestre del curs 2020-21 i els primers centres educatius que hi van participar van ser El Turó i el FEDAC Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari