Adif clausurarà el pas a nivell de vianants sobre l’R3 proper a l’estació

L’accés, que es va obrir al 2018, no s’ajusta a la normativa ferroviària

El pas de l’R3 per a vianants, que connecta els carrers Estanislau Abadal –al nucli antic de Mas Rampinyo– i Maria Victòria dels Àngels –a Mas Duran, deixarà d’existir en les properes setmanes. La mesura compta amb la conformitat de l’Ajuntament i permetrà acabar amb la contaminació acústica que provoca el senyal d’alerta cada vegada que passa un tren i que havia estat denunciada per part d’un particular al Síndic de Greuges.

Per passar d’un costat a l’altre de les vies, els veïns hauran de creuar per la pròpia estació o bé pel pas per a vianants i vehicles que hi ha sota les vies al carrer Frederic Mompou, a 150 metres de distància.

 

Antecedents

El pas a nivell que ara es clausurarà era, en inici, el punt per on els vehicles creuaven les vies sobre l’R3 fins que al 2010 es va inaugurar el túnel del carrer Frederic Mompou que connecta Mas Duran amb la C-17, a l’alçada de la Rasa. A partir d’aquell moment el pas d’Estanislau Abadal va quedar inhabilitat fins que al 2018 es va adequar exclusivament per a vianants i es va dotar d’una senyalística lumínica i acústica. El soroll de l’alarma, que s’activa en circular els combois, va motivar una denúncia veïnal que ha arribat fins a la Sindicatura de Greuges. El demandant argumentava que el pas és “innecessari, perillós i molest” i no compleix amb la normativa que estipula, entre d’altres qüestions, que la construcció d’una nova obertura a diferent nivell obliga a la clausura d’aquella a la qual substitueix. A més, la distància entre passos ha de superar els 500 metres. Per tot plegat, el síndic ha instat Adif al tancament de l’accés d’Estanislau Abadal. L’Ajuntament, que en inici va estar d’acord amb l’obertura del pas entenent que facilita la mobilitat dels veïns, també ha traslladat a l’Administrador d’Infraestructures la conformitat perquè el clausuri, complint així amb la normativa ferroviària.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari