Alcaldessa: ‘La paciència té un límit i la nostra s’ha acabat’

L’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total llencen un ultimàtum al Ministeri de Foment i a Adif

L’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) han llençat aquesta tarda un missatge clar al Ministeri de Foment i a Adif: no acceptaran cap més demora en el compliment dels compromisos adquirits per l’Estat pel que fa al projecte de soterrament de l’R2 al seu pas pel municipi i a les inversions previstes per millorar la seguretat a les vies. Així ho han expressat l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el representant de la Plataforma Ramón Bueno durant l’acte que s’ha fet aquesta tarda davant del monòlit en record a les víctimes del tren, l’endemà de l’últim atropellament mortal que va haver ahir al pas a nivell del carrer Pasqual on va morir un veí de 71 anys –el 29 d’agost es va registrar un altre atropellament a l’R3.

Després de traslladar el seu condol als familiars i amics del finat, Campos ha dirigit el seu discurs cap als responsables del Ministeri i a Adif, als qui ha donat una setmana de marge perquè convoquin la comissió de treball pel soterrament de l’R2 que ha estat ajornada en tres ocasions des del passat mes de juny. L’edil ha dit que entén que amb el canvi de govern a l’Estat l’administració s’hagi hagut de reestructurar, però un cop passats tres mesos ja no veu excusa per recuperar el calendari de trobades i ha donat un ultimàtum a Foment. “Aquest és un avís a navegants, la paciència té un límit i la nostra s’ha acabat, per tant no acceptarem cap més demora, volem el soterrament ja!, ha dit l’edil tot reclamant l’estudi executiu i constructiu del projecte així com el canvi de tanques de seguretat a les vies i l’adequació dels passos a nivell, inversió que s’ha de dur a terme aquest any segons els compromisos d’Adif.

 

Possible canvi d’estratègia

En nom de la Plataforma Bueno ha estat expeditiu: “Sembla que estem abocats a noves mobilitzacions; si en una setmana no hi ha data de reunió amb el Ministeri, convocarem una assemblea oberta per decidir quina és l’estratègia a seguir perquè la nostra reivindicació és irrenunciable, que ningú no es pensi que ens rendirem”. El representant de la PTJST ha llegit un missatge de suport de la plataforma ciutadana de Múrcia que porta 377 dies manifestant-se a diari reclamant el soterrament de les vies al seu pas per la ciutat i que, gràcies a aquesta lluita constant, ha assolit el seu objectiu.

Després dels parlaments, iniciats a les 19h, s’ha fet un minut de silenci i s’ha donat l’acte per finalitzat moment en què bona part de les 200 persones assistents a l’acte han decidit envair les vies de l’R2 en senyal de protesta fins a les 20h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari