Alumnes de l’INS M. Miró fan de padrins de lectura a infants de l’escola Font Freda

El projecte s’emmarca dins el programa Aprenentatge Servei

Claudia Beltrán, de l'INS M. Miró, ajuda una alumna de l'escola Font Freda a millorar la lectura en veu alta
Claudia Beltrán, de l'INS M. Miró, ajuda una alumna de l'escola Font Freda a millorar la lectura en veu alta

‘laveu.cat’ continua amb el cicle de reportatges sobre els projectes que els instituts del municipi estan realitzant aquest curs en el marc del programa Aprenentatge Servei (APS). Es tracta d’una proposta educativa durant la qual l’alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo, integrant així el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors.

En aquesta ocasió, els protagonistes són un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’INS Montserrat Miró que s’han convertit en els padrins de lectura d’infants de 3r de Primària de l’escola Font Freda. La iniciativa es va iniciar durant el segon trimestre amb moltes ganes i il·lusió després del parèntesi de la covid.

M’agradaria estudiar Magisteri i, per tant, crec que la proposta és una bona oportunitat per apropar-me a la professió”, ha comentat Claudia Beltrán, una de les joves que participa en el projecte. Aquesta motivació també la comparteix la seva companya de classe Verónica Lago, per a qui aquest projecte “és una primera aproximació al meu somni de ser mestra”.

Cada alumne passa un total de 10 hores amb els seus fillols. “Ells escullen el llibre que volen llegir i treballem la lectura en veu alta”, ha explicat Beltrán. “També fem jocs de paraules per ampliar el seu vocabulari”, ha afegit Lago.

Totes dues asseguren que l’experiència ha estat molt enriquidora, una opinió que també es destaca des de l’equip directiu de l’escola Font Freda. La cap d’estudis, Judith Pijuan, ha fet una valoració molt positiva: Són més hores de lectura en veu alta amb la particularitat que es fan en un ambient més distès, com si tinguessin un germà gran, i això els agrada molt als nens i nenes”. De cara al curs vinent, el centre proposarà que la iniciativa es pugui començar a principi de curs com es feia abans de la pandèmia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari