Anul·lades les jornades de portes obertes

Es repeteixen les cues i el caos a les portes de l’equipament i, davant l’incompliment de les normes de seguretat, la Policia Local ha desallotjat el recinte

Imatge de la cua mitja hora abans de l'hora prevista per a l'obertura

El caos s'ha tornat a repetir aquesta tarda davant de la piscina municipal en la que havia de ser la segona jornada de portes obertes de les tres previstes per la Regidoria d'Esports en l'inici de la temporada de bany. A les llargues cues que han començat a partir de les 15h –l'obertura estava prevista a les 16.30h– s'ha sumat l'actitud d'alguns usuaris que no han respectat l'ordre d'entrada ni les normes de seguretat establertes a causa de la pandèmia. En fer-se la situació insostenible, la Policia Local i els Mossos han intervingut per fer sortir les persones que havien accedit a la piscina –algunes, fins i tot, saltant la tanca perimetral– i per desallotjar la gent que quedava a l'exterior de la instal·lació.

Fonts municipals han lamentat les mostres d'incivisme que s'han produït, tant contra el personal de la Regidoria, com de Protecció Civil i de les pròpies forces de seguretat i han anunciat que la tercera i última jornada de portes obertes prevista per a demà també queda anul·lada. La instal·lació es tornarà a obrir divendres, primer dia de la campanya d'estiu.

 

Crítiques a l'incivisme i a l'organització

L'alcaldessa, Laura Campos (ECP), i bona part de l'equip de govern s'ha desplaçat personalment fins a la piscina per prendre nota dels incidents ocorreguts i traslladar al personal del recinte, als voluntaris de Protecció Civil i de l'ADF i als treballadors municipals la seva solidaritat pels moments de tensió viscuts, amb amenaces incloses. "Vam creure que era positiu fer tres jornades de portes obertes a la piscina municipal perquè 350 persones poguessin gaudir diàriament de forma gratuïta de la instal·lació; malauradament ens hem trobat amb un grup que ha començat a insultar, increpar i a faltar al respecte tothom i ens hem vist obligats a tancar" ha dit l'edil. Campos ha reconegut que ahir no es va preveure l'aglomeració que hi hauria però ha dit que avui s'havien previst controls, amb tanques, la presència de Protecció Civil i de més treballadors municipals.

Un representant de Protecció Civil ha lamentat els incidents a la cua per part de persones que no respectaven les indicacions i ha dit que els moments de tensió s'han donat especialment quan s'ha indicat que a l'entrada s'havia de presentar el DNI. Treballadors de la piscina també han afegit que, si bé al matí no hi hagut incidents, a la tarda tot s'ha complicat per l'aglomeració de personal i per l'incivisme.

Els dos grups de l'oposició a l'Ajuntament, PSC i Cs, van carregar ahir contra el govern municipal –ECP i ERC– per no haver fet servir un sistema de reserva prèvia per gestionar la previsió d'un elevat volum d’usuaris. Aquesta crítica també l'han feta avui a laveu.cat usuaris que han estat fent cua i que, si bé han lamentat els incidents, també s'han queixat de l'organització entenent que ha estat deficient i no hi ha hagut prou control.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari