Bona acollida de la primera novel·la d’Alba Muñoz, ‘Polilla’

La periodista montcadenca aposta per la literatura de no-ficció, a mig camí entre el dietari i el reportatge periodístic

La primera novel·la de la periodista montcadenca Alba Muñoz, Polilla (Alfaguara, 2024), està rebent bones crítiques des de la seva publicació, el passat mes d’abril. El llibre té el seu origen en un treball d’investigació periodística que Muñoz va fer sobre l’explotació sexual de dones a Bòsnia, convertida després de la guerra en el ‘bordell d’Europa’.

Inicialment, la intenció de Muñoz era publicar un gran reportatge sobre la temàtica, però, finalment, va decidir aprofitar el material per construir una novel·la de no-ficció, en què també narra experiències personals als Balcans i fragments de la seva biografia familiar –especialment la complicada relació amb el seu pare, a qui dedica el llibre.

L’autora, de 38 anys, ha treballat com a reportera independent a diferents zones del món com els Balcans, l’Orient Mitjà i el sud-est asiàtic. Entre 2018 i 2019, va viure a Sud-àfrica, fent col·laboracions per a El País. Actualment, es dedica a l’àmbit de la comunicació i escriu guions per a projectes audiovisuals.

Etiquetes:

Deixa un comentari