Clam contra el tancament de Nissan

Les alcaldesses de Montcada i Barcelona i l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, en suport als treballadors

Regidors i membres de l'executiva del PSC Montcada s'han desplaçat a Barcelona per donar suport als treballadors
Les alcaldesses de Barcelona i Montcada i l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, a l'esquerra de la imatge, han intervingut en l'acte donant suport a la plantilla de Nissan
Treballadors amb el puny alçat al crit de 'Nissan no es tanca', a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona

Centenars de persones s'han concentrat aquesta tarda a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona en l'acte convocat per la plantilla de Nissan per protestar contra la decisió de tancament de la multinacional japonesa. "Nissan no es tanca" ha estat la frase més corejada pels manifestants durant l'acte, que ha comptat amb la participació dels màxims representants del tres municipis on l'empresa automobilística té plantes que pretén tancar -Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca- així com de membres dels grups polítics dels respectius ajuntaments, en el cas de Montcada, el del PSC.

La mobilització s'ha iniciat amb la lectura d'un manifest fet pels comitès d'empresa adreçat a la direcció de la multinacional i a l'aliança Nissan-Renault en diferents idiomes, japonès inclós, amb l'objectiu que el missatge arribi directament als màxims directius de l'empresa nipona. A continuació, ha intervingut els alcaldes.

 

Suport polític

L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ECP), ha recordat la vinculació històrica del municipi amb la indústria automobilística a través de les marques Bosuga, Motor Ibèrica i Nissan, així com l'esperit combatiu dels seus treballadors. També ha retret a la multinacional japonesa el fet d'haver-se enriquit amb l'esforç del seu personal. "Els treballadors i les treballadores han renunciat durant anys a millores laborals per fer l'empresa més competitiva i per un pla de viabilitat de futur que garantís els seus llocs de feina", ha dit l'edil tot afegint, "no ens resignem a acceptar el tancament"

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (ECP) ha qualificat de "cruel, injust i immoral" que Nissan plantegi marxar enmig d'una pandèmia. "És del tot inacceptable; si el que l'empresa vol és fer un estira- i-arronsa amb els treballadors, es trobaran que al seu costat també estem els ajuntaments, la Generalitat, l'Estat i la ciutat de Barcelona en ple", ha dit. També M. Enric Llorca Ibáñez (PSC), alcalde de Sant Andreu de la Barca, ha assegurat que els consistoris faran "tot el que estigui en les nostres mans per tal que Nissan reconsideri la seva decisió".

La concentració ha plantejat una proposta al Govern espanyol: modificar l’article 51 de la reforma laboral aprovada pel PP per “evitar acomiadaments col·lectius”. Per això, Manuel Ruiz, del sindicat USOC, ha apel·lat directament al president, Pedro Sánchez, i al vicepresident, Pablo Iglesias: “Les administracions tindrien la potestat de bloquejar el que Nissan pretén fer”.

La protesta dels treballadors arriba un dia després que el comitè d’empresa es reunís amb el president del Parlament, Roger Torrent, a qui van demanar “parlar de manteniment del treball” i no d’indemnitzacions. “Els diners no serveixen per a res. Hem de salvar el màxim de llocs de treball possible”, afirma Xavi Hernández, de la UGT.

Seccions:

Deixa un comentari