Comencen les obres d’ampliació de l’INS La Ferreria

El projecte preveu la construcció d’un nou edifici destinat a aules i tallers i la reestructuració de l’antic

Així serà el nou edifici que es construirà al pati posterior de l'INS La Ferreria

Aquesta setmana han començat els treballs d’ampliació i reforma de l’INS La Ferreria, ajornats fins ara a causa de la crisi de la Covid-19 –la data prevista era el passat mes de febrer.  El projecte preveu la construcció d’un nou edifici de planta baixa al solar que limita amb els carrers Progrés i Química –actualment destinat a pati. El nou equipament, amb una superfície de 1.315 m2,  inclourà aules tècniques, tallers i un ampli porxo. Les obres, a càrrec de l’empresa Constraula Enginyeria i Obres, tenen un cost de 2,3 milions d’euros, que financia la Generalitat, i el termini d’execució previst és de 14 mesos.

La cap d’obra, Lena Riubrogent, ha destacat que el nou edifici tindrà molta llum natural i un passadís que el dividirà en dues zones i que garantirà una ventilació correcta dels espais. “L’estètica exterior serà d’acabats industrials amb predomini de materials com el metall, el formigó i el vidre”, ha afegit l’enginyera. Per la seva banda, la directora del centre, Maite Fons, ha celebrat l’inici de les obres “que permetrà una reorganització del centre, accentuant la divisió entre cicles formatius i ESO i Batxillerat –amb normatives i dinàmiques diferents–, i una millora de la qualitat educativa, ja que disposarem d’aules polivalents on podrem introduir metodologies pedagògiques més modernes”. Una de les novetats és que els alumnes de cicles accediran a l’institut per una nova entrada situada al costat del nou edifici, on també es traslladarà la consergeria. La resta d’alumnat hi accedirà per l’entrada a peu de carrer de la façana principal. La passarel·la actual d’accés quedarà anul·lada.

Altres canvis. L’actuació també inclou la remodelació d’alguns espais de l’actual edifici que data del 1996 i consta de 6.000 m2 construïts, distribuïts en tres plantes. La reforma implicarà canvis d’ubicació de laboratoris i tallers per a l’adequació de quatre noves aules. La planta baixa de l’edifici actual es destinarà exclusivament als mòduls de la Formació Professional, mentre que la segona i tercera planta acollirà l’alumnat d’ESO i Batxillerat.

La intervenció prevista a l’INS La Ferreria respon a la demanda feta per l’Ajuntament i el Consell Escolar Municipal a Educació per tal que aquest institut esdevingui un centre de referència a la comarca en cicles formatius. La petició es va fer arribar al Parlament després que al 2018 la Generalitat decidís traslladar a Terrassa el cicle de documentació sanitària que s’ofertava a l’institut local.

L’INS La Ferreria compta amb més d’un miler d’alumnes i ofereix l’ESO, Batxillerat i els cicles  de Cures Auxiliar d’Infermeria, Pròtesis dentals i Higiene bucodental, Sistemes Microinformàtics, Xarxes d’Administració de sistemes en xarxa, Aplicacions web, Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i Serveis a la Comunitat per formar en l’atenció a persones en situació de dependència. El centre també realitza Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i ofereix el curs preparatiu d’accés a cicles.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari