Diada marcada per la pandèmia

L’acte institucional es farà a la plaça de l’Església amb aforament limitat

La commemoració institucional de la Diada Nacional de Catalunya organitzada per l'Ajuntament –aquest divendres, a les 10h– estarà marcada per la pandèmia. D'una banda, l'acte es farà seguint estrictes mesures de seguretat, amb el suport d'agents de l'ADF i de Protecció Civil. La plaça de l'Església es delimitarà amb tanques i l'aforament màxim serà de 80 persones a les quals es prendrà la temperatura abans d'accedir-hi i seuran en cadires situades a una distància d'1,5 metres. Per evitar contagis tampoc intervindran les corals del municipi ni es faran les actuacions de les colles de Gegants, Diables ni Castellers.

D'altra banda, a la tradicional hissada de la bandera i a l'ofrena floral se li unirà l'homenatge del consistori als treballadors i voluntaris de serveis essencials que han tingut un paper clau des de l'inici de l'emergència sanitària. Per aquest motiu, la intervenció que fa tradicionalment alguna persona representant de la societat civil, enguany la durà a terme la treballadora de Serveis Socials Meritxell Font.

 

Parlaments i ofrena floral

La celebració de la Diada comptarà amb la participació de l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), i dels portaveus dels grups municipals amb representació al consistori (ECP, ERC, PSC i Cs). L'acte s'iniciarà a les 10h –una hora abans respecte l'any passat– amb la hissada de la bandera i la interpretació del Cant de la Senyera per part del violoncel·lista montcadenc Joan Riera. Posteriorment arribarà el torn dels parlaments de Campos i Font. Després es farà l'ofrena floral dels representants municipals a l'escultura 'La força de la terra' i el Cant dels Segadors posarà punt final a la commemoració.

Donades les circumstàncies actuals, l'Ajuntament anima a la ciutadania a seguir l'acte a través de www.montcada.cat i www.laveu.cat, on es podrà veure la retransmissió en streaming que oferirà el canal de YouTube de Montcada Comunicació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari