Dotze alumnes dels instituts de La Ferreria i la Ribera fan estades formatives a empreses

El contacte amb el món laboral anima molts joves a no abandonar els estudis

Omar Moufaddal, fent les pràctiques a l'empresa Mausa del poligon Can Milans, a Montcada
Omar Moufaddal, fent les pràctiques a l'empresa Mausa del poligon Can Milans, a Montcada

Una dotzena d’alumnes dels instituts de La Ribera i La Ferreria han participat durant aquest curs en estades formatives a empreses de diferents sectors amb seu a Montcada. L’activitat s’inclou en el Dispositiu Local de Transició Escola Treball (DILTET), que promou la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament amb l’objectiu que els participants –alumnes de 4t d’ESO i de Programes de Formació i Inserció (PFI)– tinguin un primer contacte amb el món laboral i s’engresquin a continuar el seu itinerari lectiu.

 “Després d’aquesta experiència, ja tinc clar que el curs vinent faré un cicle d’instal·lacions elèctriques i automàtiques”, ha explicat Omar Moufaddal

Omar Moufaddal és alumne de l’INS La Ribera i des del passat novembre fa pràctiques a l’empresa de materials de construcció Mausa Montcada, al polígon de Can Milans, una de la cinquantena del municipi que participa en el programa. “Després d’aquesta experiència, ja tinc clar que el curs vinent faré un cicle d’instal·lacions elèctriques i automàtiques”, ha explicat el jove, qui valora de forma satisfactòria l’aprenentatge, ja que fins ara no tenia clar si volia seguir estudiant. Francesc Caro, responsable dels alumnes en pràctiques de Mausa, considera que el programa “és una bona eina perquè els joves coneguin la realitat de la feina i tot el que comporta, des de complir els horaris fins a ser responsables i eficients”. Durant el curs, Educació també va organitzar als instituts tallers de cuina, robòtica i pre-monitor esportiu entre una quarantena d’alumnes de tercer d’ESO, com un un tastet d’oficis que poden ser una alternativa per mantenir-se dintre del sistema educatiu i evitar així l’abandonament escolar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari