El boom del pàdel en temps de pandèmia

Aquest esport s’ha convertit en l’activitat de moda, amb un increment espectacular d’aficionats

Els Castellers de Montcada han substituït enguany el tradicional torneig de futbol sala entre colles per un de pàdel
El Club Pàdel-Tennis MiR està a la urbanització Reixac i compta amb vuit pistes de pàdel
El torneig solidari al Club Pàdel MiR s'allargarà durant tot el dia de dissabte
Les instal·lacions del Club Pàdel Tennis MiR es troben a la urbanització de Reixac i disposa de vuit pistes
Les restriccions de la Covid-19 han limitat la pràctica esportiva d’algunes disciplines però, en canvi, han suposat un impuls per a d’altres activitats que poden implicar menys risc de contagi. Aquest és el cas del pàdel, que s’ha convertit en l’esport de moda durant la pandèmia, amb un increment espectacular d’aficionats. A Montcada i Reixac, només existeix un espai on practicar aquesta modalitat, el Club Pàdel MiR, que es troba a la urbanització de Reixac i disposa d’un total de vuit pistes.
 
El pàdel és un esport de pala que consisteix a fer botar la pilota al camp contrari, amb la possibilitat de rebotar a les parets. “Es tracta d’un esport molt social, que pot realitzar tota la família i és fàcil de practicar en la fase d’iniciació”, explica el president del Club Pàdel MiR, Ton Pérez, qui reconeix que després dels mesos del confinament total hi ha hagut un augment espectacular de practicants: “És un esport a l’aire lliure, on el contacte físic és mínim. A més, té la particularitat que, si el proves, t’enganxes”. Aquests factors, juntament amb les ganes de sortir de la població en una època de restriccions pel coronavirus, han generat un canvi d’hàbits i de preferències de molts esportistes. “Jo jugava abans a futbol però, després de mesos sense activitat, m’he passat al pàdel perquè pots competir sense tenir massa experiència”, explica David Farreras. 
 
D’altres persones, en canvi, ja fa molt de temps que el practiquen. Cristina Ximenis és una exjugadora de bàsquet que fa uns 7 anys va decidir canviar d’esport. “M’agradava el tennis, però em vaig enganxar al pàdel perquè és un esport molt social, distret i competitiu”, comenta Ximenis qui, en l’actualitat, forma part de l’equip de Divisió d’Honor de l’Slam Club, de Collbató: “He anat millorant el nivell i he pogut tornar a experimentar l’emoció de la competició com quan jugava a bàsquet”. Judith León és sòcia del club montcadenc des de la infància:  “Ara costa molt trobar pista, ja sigui a Montcada o a qualsevol altre lloc. A mi m’agrada especialment venir a les instal·lacions de Reixac perquè estem en un entorn privilegiat”.
Per a les germanes Laia i Ivana Calvo, d’11 i 9 anys respectivament, el pàdel és una activitat molt divertida. Ambdues formen part de l’escola de formació del club local, on reben classes els dilluns a la tarda. “Fem jocs i aprenem la tècnica i al final de cada sessió, normalment juguem partits d’entrenament”, explica Laia.
 
Castellers
La Colla de Montcada i Reixac ha canviat aquest any el tradicional torneig intercasteller de futbol sala per un campionat de pàdel, el passat 10 d’abril. “En aquest esport no hi ha tant contacte i es pot jugar a l’aire lliure”, argumenta Nil Vera, cap de la colla montcadenca, qui lamenta que enguany la trobada no hagi estat tan participativa a causa de les restriccions anti-covid: “Amb el confinament comarcal, moltes persones no han pogut venir”. El torneig va comptar amb la participació d’11 parelles del municipi i 4 de fora.
           
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari