El menjador d’El Turó, premiat pel seu compromís amb l’alimentació saludable i de quilòmetre zero

L’escola ha rebut el certificat Bo, Sa, D’Aquí en un acte en què va participar la cantant Sara Roy com a ambaixadora del projecte

La cantant Sara Roy es va fer un selfie amb l'alumnat de l'escola El Turó
Sara Roy va oferir un petit concert als alumnes de l'escola El Turó
Un infant de l'escola El Turó dina a l'espai de menjador del centre
Sara Roy va lliurar el certificat a les representants de l'AFA i la directora d'El Turó
M. Carmen Jiménez és la cuinera de l'escola El Turó des de fa tres anys, quan el centre va recuperar la cuina

L’escola El Turó ha rebut el certificat amb la denominació de qualitat Bo, Sa, D’Aquí que impulsa el grup de comunicació Taelus amb l’objectiu de promocionar els menjadors escolars saludables i de quilòmetre zero i, alhora, apropar artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure dels centres educatius compromesos amb l’alimentació sostenible i de proximitat. El lliurament del diploma va tenir lloc aquest dimecres amb la visita de la cantant Sara Roy, qui va fer d’ambaixadora de la iniciativa. L’excomponent del ja dissolt grup Macedònia va entregar el certificat a la directora del centre, Imma Espinosa, i les representants de l’AFA, l’entitat que gestiona el servei del migdia. Roy va oferir un petit concert als infants i va respondre les preguntes que havien preparat per conèxier la seva trajectòria artística.

'L’AFA ha fet una aposta perquè l’alimentació i l’espai de menjador també formin part de la filosofia de l’Escola Verda', ha comentat Lorena Lema, representant de l'AFA de l'escola El Turó

L’AFA ha fet una aposta perquè l’alimentació i l’espai de menjador també formin part de la filosofia de l’Escola Verda”, ha comentat Lorena Lema. L’associació de pares i mares, que té adjudicat el servei a l’empresa Core Restauració, va voler anar més enllà quan al 2019 va recuperar la cuina, posant en marxa un projecte d’alimentació que no només fos sana i equilibrada, sinó també de proximitat i sostenible. “Estem molt contentes amb aquest reconeixement que ens anima a seguir treballant en aquesta línia per oferir als infants productes de qualitat”, afirma Sandra Carmona, de l’AFA.

Enguany, el projecte Bo, Sa, D’Aquí ha rebut unes 600 sol·licituds d’escoles d’arreu de Catalunya per validar els seus menús i la procedència del menjar, de les quals prop d’una cinquantena n’ha rebut el diploma que certifica que compleix els requisits de sostenibilitat, proximitat, producte ecològic i cuina tradicional catalana. “Portem dos anys a l’escola El Turó. És un projecte que ens agrada molt perquè és una Escola Verda que encaixa amb la nostra filosofia de menjadors escolars”, ha explicat el propietari de Core Restauració, Jacob Corral, qui ha afegit que “fem uns menús que aprofiten els productes frescos de temporada, amb peix de la llotja d’Arenys dues vegades al mes, carn de proximitat i verdures i fruites de pagesos dels voltants”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari