El Ple dóna suport al dret a decidir però no als ajuntaments i regidors investigats per l’Audiència Nacional

El text de la CUP en suport als consistoris que han estat requerits per haver aprovat una moció a favor de la Resolució del Parlament del 9 de novembre només s’aprova en part

Un dels punts més debatuts al Ple d’ahir va ser el de la moció presentada per la CUP, amb un regidor a l’oposició, en suport als prop de 300 ajuntaments de Catalunya que han estat requerits per l’Audiència Nacional per haver aprovat una moció favorable a la Resolució del Parlament de Catalunya del passat 9 de novembre que declara l'inici del procés de

creació d’un estat català independent en forma de república. El text constava de 5 punts dels quals només es van acabar aprovant 2, el que reconeix el dret de determinació dels pobles –que va comptar amb els vots a favor d’ICV-EUiA, ERC, Círculo, CiU i la CUP- i el que insta a comunicar l’acord aprovat a administracions supramunicipals, aprovat amb els vots dels grups esmentats amb l’abstenció de Círculo.

La resta de punts de la moció que feien referència al rebuig als requeriments de l’Audiència Nacional, al suport als regidors que puguin ser investigats per aquest motiu i a donar suport a les mobilitzacions que es convoquin només va rebre el suport d’ERC, CiU i de la pròpia CUP. “No entenc el posicionament d’alguns dels grups perquè, més enllà del procés sobiranista, aquesta moció parla de ser solidari amb altres regidors que l’únic que han fet ha estat expressar-se lliurament”, va lamentar el portaveu cupaire, Gonzalo Garcia. CiU i ERC van argumentar el seu suport al text íntegre entenent que la Resolució del Parlament i la moció aprovada a un gran nombre d’ajuntaments –al de Montcada i Reixac va ser rebutjada- responen a la voluntat expressada a les urnes el passat 27 de setembre. ICV-EUiA-E i Círculo consideren, però, que no es pot donar als passats comicis la categoria de plebiscit i que només un referèndum pot acabar amb el conflicte que es viu actualment amb l’Estat.

Per als partits que van votar en contra de la moció –PSC, C’s i PP-, la Resolució del Parlament no s’ajusta a la legalitat i no es pot donar suport a cap actuació política que vagi en contra de la mateixa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari