Els centres educatius celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

L’Ajuntament ha proposat activitats i ha fet arribar a escoles i instituts un manifest, que alguns equipaments han llegit aquests dies

L’Ajuntament ha organitzat aquest curs escolar activitats als centres educatius del municipi per commemorar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Durant el primer trimestre s’han fet tallers en alguns centres per reflexionar sobre els conflictes i la pau i coincidint amb la data oficial de l’efemèride, el 30 de gener, el consistori ha fet arribar a escoles i instituts un manifest per tal que puguin fer una lectura conjunta a l’escola. Els centres que participen a la lectura del manifest són Mitja Costa, El Turó, Ginesta, La Salle i l’institut Montserrat Miró.

El DENIP és una iniciativa d’educació no violenta i pacificadora i la data triada, el 30 de gener, commemora l’aniversari de la mort de Mahatma Ghandi. El manifest impulsat per l’Ajuntament destaca que davant les crisis socials i humanitàries que es viuen avui dia, ‘fomentar la cultura de la pau és, ara més que mai, un gran desafiament i una responsabilitat tant personal com col·lectiva, ja que la pau es garanteix amb acords polítics i econòmics justos i equitatius, però també amb el compromís de les persones que conformen les societats’.

L’escrit parla de la importància de començar a fer la pau des de casa, amb el bon tracte i respecte a la família i les amistats; del paper que juguen els centres educatius per sensibilitzar sobre la pau i la no violència, així com la importància de la solidaritat, l’empatia i el respecte i l’eradicació de l’odi, el ressentiment, la venjança, el racisme i la discriminació. El manifest inclou l’himne ‘Germans de les estrelles’, de mallorquí Llorenç Vidal, fundador del DENIP.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari