Els delegats de 5è ja tenen definit el nou parc de la plaça Lluís Companys

El passat dimecres va tenir lloc la tercera sessió de debat a la Casa de la Vila

Els delegats de 5è de les escoles del municipi ja han decidit com volen que sigui la remodelació del parc situat a la plaça Lluís Companys. Després de tres sessions intenses de treball en el marc de la prova pilot del Consell d’Infants que promou l’Ajuntament, els infants han debatut els aspectes positius i negatius de l’espai.

 

Les propostes les han agrupat en apartats: la relació amb les vies del tren, els paviments, la vegetació i els diferents espais de joc. “Si no se soterren les vies, plantegem canviar les tanques metàl·liques per un mur amb vegetació perquè no es vegin tant les vies i, si les soterren, ens agradaria que es fessin pistes esportives”, ha comentat Carla Astudillo, de l’escola Elvira Cuyàs. Pel que fa als paviments, Adrià Hoyas, de l’escola El Turó, ha avançat que hi podrien haver diferents tipus de terra adequats a la finalitat de cada espai: “A la zona de jocs hem dit de posar sòl de cautxú; a la pista de patinatge, asfalt, i deixar un sorral”. Respecte a  la zona verda, els infants han coincidit a destacar que al parc hi ha poca vegetació. “Ara només hi ha arbres, per tant, ens agradaria posar plantes als murs de la via i de l’ambulatori i arbustos i flors per separar els diferents espais”, ha indicat Izan Carmona, de l’escola Reixac. Sobre els espais de jocs, el tema va generar molt debat. Els delegats van acordar que la zona de pilota s’hauria de separar de la resta d’espais per no molestar i que les pilotes no se’n vagin a la calçada, com succeix ara. “Hem dit de situar-lo on està ara l’estació metereològica, però no hem acabat de posar-nos d’acord si cal posar porteries o no”, ha explicat Rui Manuel Oliveira, de l’escola Mas Rampinyo.

La valoració dels dos tècnics que han dinamitzat les sessions, Marc Deu i Laia Llonch, d’Urbanins, ha estat molt positiva, destacant sobretot la gran implicació dels delegats, les escoles i les famílies. “Hem pogut comprovar que els temes que es debatien aquí els havien treballat àmpliament a la seva classe”, ha manifestat Deu. Per la seva banda, Llonch ha destacat que les propostes recollides les faran arribar a l’Ajuntament perquè l’equip d’arquitectes municipals les puguin traspassar al paper: “Creiem que no tindran problema per incorporar els plantejament dels infants perquè han fet unes aportacions molt realistes”.

Cara al setembre, els delegats es tornaran a retrobar per recordar les propostes recollides i preparar la presentació oficial, que es farà en el decurs d’un Ple a la  Casa de la Vila on els infants substituiran la figura dels regidors. “La valoració és més que positiva, els infants són un tresor i deixaran un parc espectacular”, ha expressat la regidora d’Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia (ICV-EUiA-E).

La Regidoria d’Educació, Infància i Joventut ha posat en marxa aquesta prova pilot del Consell de la Infància a Montcada i Reixac amb l’objectiu de constituir el curs vinent aquest nou òrgan de participació ciutadana format per nens i nenes de 10 a 12 anys que es reuneixen mensualment per abordar temes de la ciutat en horari extraescolar. La Diputació de Barcelona col·labora en aquesta iniciativa aportant un equip d’arquitectes i pedagogs experts en dinamització de Consells d’Infància que, juntament amb l’equip d’arquitectes municipals i dels tècnics d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament, acompanyenn els representants infantils a fer viable la iniciativa.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari