Els grups municipals s’acomiaden de l’actual mandat satisfets de la feina feta

Els regidors sortints tanquen la seva etapa com a càrrecs electes amb paraules d’agraïment cap a la institució i la ciutadania

L’Ajuntament va tancar l’actual mandat amb la celebració de l’últim Ple, aquest dimecres a la Casa de la Vila, amb un únic punt a l’ordre del dia, l’aprovació de les actes anteriors. Els grups municipals es van acomiadar amb paraules d’agraïment a la ciutadania i la institució i satisfets de la feina feta. Deu dels 21 regidors que han configurat el plenari han posat punt final a la seva etapa com a càrrecs electes: M. Carmen Porro, Lupe Lorenzana i Francisco Hierro (PSC); Òscar Gil i Mónica Martínez (ICV-EUiA); Joan Carles Paredes i Montse Sánchez (PDeCAT); Ana Ballesta (Círculo), Josep Galván (CUP) i Eva García (PP). Hi van excusar la seva presència tres edils sortints –Hierro, Galván i Ballesta– i la regidora Jessica Segovia, reelegida amb En Comú Podem. 
Balanç.

La representant del PP a l’Ajuntament, Eva García, va obrir el torn d’intervencions amb paraules d’agraïment cap a les persones amb què ha treballat al llarg dels 18 anys que ha format part del Ple. L’edil va felicitar l’alcaldessa, Laura Campos, per la seva victòria a les darreres eleccions, amb set representants per a En Comú Podem. “Li desitjo molta sort, perquè el seu encert serà el benestar de tota la ciutadania”, va dir García, qui es va oferir a seguir col·laborant tot i que la formació no ha obtingut representació als passats comicis.
Per part dels dos edils del PDeCAT, Montse Sánchez es va mostrar satisfeta de la feina i va destacar que la seva formació, absent al pròxim mandat, “continuarà treballant al servei de la ciutat”. Per la seva banda, el portaveu del grup municipal, Joan Carles Paredes, va manifestar que marxa “feliç pels 12 anys de treball al consistori”, recordant els seus inicis en política amb el seu amic Josep Rull, empresonat pel procés independista, per al qui va tenir unes paraules de suport així com per a la resta de polítics sobiranistes. 
Una altra formació que tampoc hi serà els propers quatre anys al Ple és EUiA que, després de 20 anys de coalició amb ICV, va concórrer en solitari als últims comicis. Els seus dos edils van fer un balanç positiu de la seva tasca al govern municipal amb ICV, Círculo i ERC. “Ha estat una etapa molt intensa, però ha pagat la pena. Treballar per al teu poble és un privilegi”, va dir Mónica Martínez, qui ha ocupat la Regidoria de Cultura i Patrimoni i Ciutadania. D’altra banda, Òscar Gil, president de l’Àrea Econòmica, va comentar que el mandat ha estat “complicat pel context nacional i el govern en minoria, però ens n’hem sortit”, va dir, agraint el suport de l’oposició i la ciutadania per tirar endavant els projectes.
Pel que fa al grup socialista, la regidora més veterana del plenari, M. Carmen Porro, amb 20 anys de trajectòria a l’Ajuntament, va destacar algunes de les iniciatives que es van materialitzar durant l’etapa que va ser al govern de coalició amb l’antiga CiU. “Hem intentat fer-ho de la millor manera possible, dedicant moltes hores de la nostra vida”, va expressar l’edil. La seva companya de partit, Lupe Lorenzana, va fer balanç del paper del PSC a l’oposició, amb quatre representants. “Hem fet una bona feina i hem treballat al màxim”, va comentar.
També van intervenir els partits que han composat el govern municipal. Per part de Círculo, l’agrupació d’electors de Podem, que va aconseguir tres edils i que al pròxim Ple formarà part de la coalicació En Comú Podem, va parlar Mar Sempere, presidenta de l’Àrea Social: “Gràcies als companys del govern i l’oposició per la feina feta durant el mandat, que no ha estat gens fàcil”. En representació d’ERC, amb tres edils, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va lamentar que “el proper mandat el plenari perdrà capital humà, experiència i pluralitat”, tot agraint a l’oposició el tracte cordial. Per la seva banda, l’alcaldessa Laura Campos (ICV-EUiA) va cloure el debat fent balanç del mandat, que va qualificar d’“atípic”, amb la dimissió de set regidors i el fet de governar en minoria, una situació que no es donava feia més de 20 anys. “Gràcies als consensos dels grups, la ciutat no ha quedat aturada”, va agrair Campos, posant en valor la política local.

 

Deixa un comentari