Els joves, injustament assenyalats durant la segona onada de la pandèmia

L’Ajuntament prepara una campanya per desestigmatitzar aquest col·lectiu de la població

Els joves han estat injustament assenyalats per alguns mitjans de comunicació i administracions com els principals culpables de la segona onada de la Covid-19, com si haguessin estat els únics a saltar-se les restriccions amb festes o trobades en grup, quan molts dels casos denunciats públicament han estat protagonitzats per adults. “La realitat és que la immesa majoria del jovent està actuant de forma responsable i exemplar malgrat les afectacions que està tenint la pandèmia en les seves vides, en un moment crucial per al seu desenvolupament personal”, opina l’alcaldessa, Laura Campos (ECP). Per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit fer una campanya amb l’objectiu de desestigmatitzar el col·lectiu i expressar-li el seu suport. Volem traslladar-los un missatge d’ànims, esperança i agraïment”, ha manifestat l’edil.

La iniciativa està liderada per la Regidoria d’Infància i Joventut, el responsable de la qual és Gerard Garrido (ERC), qui als seus 24 anys és l’edil més jove de l’Ajuntament. Garrido és també el president de l’Àrea Econòmica i ha constatat que la crisi que ha provocat aquesta pandèmia s’ha acarnissat amb el jovent. L’impacte econòmic de la covid en els joves és molt elevat, només cal mirar les dades de l’atur”, ha dit. Segons l’última enquesta de la població activa, un 34% de les persones d’entre 16 a 24 anys residents a Catalunya estan desocupades.

 

Testimonis a les xarxes

La campanya que impulsa l’Ajuntament en suport al jovent compta amb la col·laboració de Montcada Comunicació i està protagonitzada per una quinzena de joves del municipi així com de diferents professionals que han explicat en vídeo les seves impressions. D’una banda, els testimonis narren com van viure el confinament i com les restriccions han modificat durant tots aquests mesos la seva rutina acadèmica o laboral i també la personal. Els professionals, per la seva banda, aprofundeixen en l’impacte emocional que la pandèmia està tenint en aquest sector de la població que està renunciant a tot allò que és natural a la seva edat com és sortir, experimentar, conèixer i socialitzar.

Els videos es difondran a través del canal Youtube de Montcada Comunicació i de les xarxes socials de l’Ajuntament per tal de fer arribar el missatge a la població.

Seccions:

Deixa un comentari