Els treballadors de les empreses externes visibilitzen la seva situació

Les subcontractades Acciona, Lear, Magna i Marelli han fet avui la primera concentració de protesta davant de la planta de Zona Franca. Totes elles aglutinen més de 20.000 famílies afectades pel tancament anunciat per Nissan

Els treballadors d'empreses externes de la multinacional nipona han protagonitzat aquest divendres la primera protesta reivindicativa a les portes de la planta de la Zona Franca, des que la direcció de Nissan va anunciar el tancament de les plantes catalanes. Al crit de 'Volem ser visibles', més de mig miler de persones han protagonitzat una marxa lenta per la planta central de Barcelona on, per primera vegada han coincidit, tant la plantilla externa que treballa a Zona Franca, com la que ho fa a les seves pròpies empreses. L'acció ha obligat a tallar carrers estratègics del gran polígon barceloní.

Acciona és la principal empresa subcontractada de Nissan, amb més de 550 persones treballant a Zona Franca. El montcadenc Cristian Cordero n'és el delegat sindical per CCOO. "L’afectació és molt gran, per això necessitem l’ajuda de les administracions i del comitè d’empresa de Nissan", ha explicat a laveu.cat. Malgrat la difícil conjuntura, Cordero no dona res per perdut: "El nostre lema és la unitat i la lluita". Misael Couceiro, delegat sindical d’UGT a la mateixa firma assegura que la plantilla viu "amb nervis i inquietud el dia a dia des de l’anunci del tancament; a hores d’ara, Nissan no ha entregat cap informació oficial a Acciona i, per tant, ens sentim descol·locats a nivell legal", lamenta. 

Altres veïns del municipi que també treballen a empreses subcontractades per la multinacional nipona han compartit amb els mitjans locals les seves inquietuds. Walter Massaro, portaveu sindical de Marelli, vol que les firmes que depenen de Nissan no quedin en segon pla: "Quan hi hagi aquest futur industrial del qual es parla, que ens tinguin també en compte a nosaltres; volem fer-nos visibles". Per la seva banda, Sònia Vázquez, de Can Sant Joan, és portaveu sindical d’una altra gran empresa subcontractada, Magna. "Avui iniciem la primera de moltes mobilitzacions; volem veure el múscul que tenim i articular accions des de la coordinadora", ha dit.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari