Força gent al carrer, però respectant distàncies

La majoria de la ciutadania està actuant de forma cívica i seguint les normes de seguretat

Avui ha estat el primer dia de sortida per a la gent gran
La majoria de la gent ha sortit a passejar amb mascaretes
Aquesta parella de la Ribera ha sortit a passejar aquest matí després de set setmanes de confinament

El primer matí en què s'ha permès la sortida per passejar i fer esport –de 6 a 10h–, així com de la gent gran –de 10 a 12h–, s'ha desenvolupat amb normalitat i sense incidents a remarcar. Desenes de montcadencs han aprofitat la possibilitat de gaudir d'una estona de lleure a l'aire lliure després de set setmanes de confinament i, ja de ben matí, es veien pel municipi persones passejant, corrent o amb bicicleta. Els punts que han tingut més afluència de públic han estat els parcs naturals –Collserola i serralada de Marina–, el parc de la Llacuna i els passejos del Besòs i del Ripoll.

La majoria de la gent anava amb mascareta i guants i mantenia les distàncies de seguretat respecte la resta de persones. El regidor responsable de Policia Local i Protecció Civil, Oriol Serratusell (ECP), ha constatat que la població, en general, està responent de forma cívica. "És normal que algú pugui tenir la impressió que hi ha massa gent al carrer, però el cert és que aquest matí no hem hagut de fer més intervencions de les habituals i, majoritàriament, s'estan respectant les mesures que ha dictat el govern", ha dit.

A la tarda, l'afluència de públic ha tornat a ser elevada especialment als espais de l'entorn natura, al com el passeig de Besòs o els camins de la serralada de Marina.

Per reforçar la necessitat de recordar que l'estat d'alarma continua en vigor, l'Ajuntament –amb la col·laboració de l'ADF, Protecció Civil i l'empresa de so JC– ha posat en marxa un servei de megafonia que recorre tots els barris amb missatges de conscienciació.

 

Franges horàries

Els esportistes no professionals poden practicar activitat física, sense sortir del municipi, de 6 a 10h i de 20 a 23h. Pel que fa a les persones de més de 70 anys i les dependents amb cuidador, poden gaudir d'una estona de passeig de 10 a 11h i de 19 a 20h, a un quilòmetre de distància de la llar, com a màxim. ​Els infants menors de 14 anys tenen permís per sortir al carrer durant una hora, de 12 a 19h, acompanyats d'un adult, mentre que la població major de 14 anys pot sortir de 6 a 10h i de 20 a 23h.

Sempre s'ha de mantenir la distància de seguretat, es recomana portar mascareta i rentar-se les mans abans i després de marxar de casa. Les persones amb símptomes de la Covid-19 han de continuar confinades a casa.

Seccions:

Deixa un comentari