Inundats nombrosos baixos, pàrquings soterrats i comerços

Montcada Nova i Pla d’en Coll han estat els barris més afectats

El Basar de la Rambla dels Països Catalans ha quedat molt malmès

A Montcada Nova i Pla d'en Coll, l'aigua va entrar amb força a comerços, baixos i pàrquings, provinent del desbordament del torrent de Mas Duran, a l'altre costat de la carretera C-17. Els imbornals, saturats ja per la gran quantitat de pluja acumulada, no van poder absorbir l'excés d'aigua, causant inundacions importants. Aquest matí encara estava treballant al sector una unitat de Bombers.

Aquest matí, els botiguers més afectats encara estaven treient aigua, netejant l'interior de les botigues i intentant salvar algunes mercaderies. És el cas del basar xinès de la Rambla dels Països Catalans. "Primer va començar a entrar l'aigua pel vàter i després pels dos accessos de la botiga i, en qüestió de pocs minuts, es va inundar tot", ha explicat Fabián Chen, fill dels propietaris. Miquel Moya, dependent de la farmàcia La Rambla, també destaca la gran quantitat d'aigua que va entrar a l'establiment: "Vam medir fins a 37 cm d'aigua, que va arribar fins al fons de la botiga, s'han fet malbé els mobles i bona part dels productes. Un desastre". Prop de la rambla, al carrer Bruch, Francisco Márquez lamentava els desperfectes al seu pàrquing, on l'aigua va pujar fins a tres pams. "Afortunadament no hi ha hagut danys personals, però ens vam espantar força en veure la força de l'aigua baixant pels carrers", explica aquest veí de Montcada Nova.

Les vivendes del sector també van tenir problemes a causa de la gran quantitat d'aigua que va caure en pocs minuts. Un dels afectats és Josep Miracle, del carrer València: "El problema és que es va acumular en aquesta cruïlla –carrer Mallorca– i la línia ferroviària R2, que va actuar com a mur de contenció. A nosaltres l'aigua ens va pujar al pàrquing fins al metre i vint i als veïns del davant, fins als dos metres".
Daniel Abián, del mateix carrer, on hi ha set cases més afectades, ha explicat que l'aigua va inundar totalment el pàrquing i va estar a punt d'entrar al primer pis. "La majoria dels veïns van poder treure els vehicles. A la nit van venir ADF i Bombers, però no van poder fer gaire cosa fins que aquest matí han vingut novament bombers", ha afegit.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari