La Casa de la Vila celebra dissabte el centenari de la seva inauguració

L’edifici va ser dissenyat pel mestre d’obres municipal Josep Graner i les obres van ser sufragades per subscripció popular

El 14 de setembre de 1918 es va inaugurar solemnement el primer Ajuntament de Montcada i Reixac amb una gran festa que va durar dos dies i va incloure una cercavila de gegants, focs artificials, cucanyes i elevació de globus. Les obres van ser finançades per subscripció popular i amb aportacions de famílies d’estiuejants i l’empresa Asland, instal·lada al municipi l’any anterior. L’edifici va ser dissenyat pel mestre d’obres municipal Josep Graner i Prats, que va optar per una façana típicament noucentista, amb una porta central i un balcó corregut –més tard sustituït per dos– que abraçava les cinc finestres del pis superior. La façana també incorporava l’escut de Montcada i quatre pilastres coronant el conjunt. 

Actes commemoratius. Per celebrar l’efemèride, la Regidoria de Cultura i Patrimoni i el Museu Municipal recrearan la festa inau­gural aquest dissabte 15 de desembre amb la participació dels Castellers i la Colla Mitjana de Gegants i Capgrossos. L’acte, previst a les 12h, inclourà una visita guiada a la sala de plens i a l’alcaldia, els parlaments oficials i una exposició de documentació i material relacionat amb la història de l’edifici. Per la seva banda, Montcada Comunicació s’ha afegit a la celebració amb l’elaboració d’un capítol especial de la sèrie documental ‘El Retrovisor’, dedicat a l’emblemàtic edifici. La Casa de la Vila està inclosa dintre del Catàleg de patrimoni arquitectònic, històric i ambiental del municipi, que el consistori té previst dur al Ple ordinari de desembre. Durant aquests dies, llueix una imatge commemorativa del centenari al balcó central de la façana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari