La gratuïtat de P2 i la fi dels protocols anticovid, novetats del curs

Prop de 300 alumnes de 0 a 3 anys han iniciat el curs als cinc centres públics del municipi

Prop de 300 infants de 0 a 3 anys han començat aquest dimarts el curs escolar a les Escoles Bressol Municipals (EBM). Enguany, hi ha hagut una allau d’inscripcions que ha fet, per primera vegada, que l’Ajuntament hagi cobert pràcticament totes les places vacants –un total de 164– al mes de juny. La xarxa d’EBM està formada per cinc centres: Font Freda (Pla d’en Coll), Can Casamada (Montcada centre), Camí del Bosc (Can Cuiàs), Mitja Costa (Terra Nostra) i Can Sant Joan.

Les novetats més importants d’aquest curs són la tornada a la normalitat d’abans de la pandèmia, amb l’eliminació dels protocols anticovid, i la gratuïtat de l’etapa de 2 a 3 anys que suposa que les famílies no han d’abonar la quota d’escolarització i només han de pagar els serveis de menjador i d’acollida. La directora de l’EBM Camí del Bosc, Ana Fernández, opina que la nova mesura implantada per la Generalitat ha generat un efecte crida, amb més sol·licituds a totes les edats. “Hem obert més aules per donar cabuda a l’elevada demanda que hem tingut. De 74 places disponibles al nostre centre, pràcticament estem al màxim de la nostra capacitat”, ha comentat, qui ha destacat que, en el cas del grup de nadons, el nou any lectiu comença, per primer cop, amb totes les aules obertes als cinc centres de la xarxa pública. D'altra banda, la fi de les restriccions ha permès a les famílies accedir als centres educatius per acompanyar els infants en el seu procés d’adaptació. “Estem molt contentes de tornar a la normalitat. Enguany, ja no hi ha grups bombolla, podem compartir material i fer activitats plegats”, ha explicat Fernández.

'Hem obert més aules per donar cabuda a l’elevada demanda que hem tingut. De 74 places disponibles al nostre centre, pràcticament estem al màxim de la nostra capacitat', ha comentat la directora de l'EBM Camí del Bosc, Ana Fernández

L’inici de curs sempre és molt especial, sobretot si és la primera vegada que l’infant està escolaritzat. “Ho vivim amb il·lusió, intentant portar el millor possible la separació. Estem tranquils perquè tenim molta confiança en les professionals”, ha manifestat Ornella Predescu, mare de Luna, de 8 mesos. Josep Rodríguez i la seva filla Joane, de 20 mesos, ja són tots uns veterans, perquè aquest serà el seu segon curs a l’EBM Camí del Bosc. “Vivim al centre, però hem volgut continuar a Can Cuiàs perquè està ubicada en un entorn privilegiat enmig del bosc i també estem molt contents amb el tracte de les educadores”, ha comentat Rodríguez. Respecte a la gratuïtat de P2, considera que “és un pegat més del govern”, tot i que reconeix que “per a les famílies que ens costa arribar a final de mes és un ajut”.

Seccions:

Deixa un comentari