La Rua 2015 bat el seu rècord de participació amb prop de 1500 persones

L’espectacularitat torna a ser la tònica de la desfilada, que va transcòrrer sense incidents des de Can Sant Joan fins al pavelló Miquel Poblet

L'espectacularitat ha tornat a ser la tònica de la Rua de Carnaval 2015, la més participativa de la seva història, amb prop de 1.500 persones repartides en 16 comparses. La meitat dels grups estaven formats per més de 100 persones, sent la més nombrosa la de l'escola d'anglès April, amb un total de 240. Encapçalada pel grup Brincadeira i la Cort del rei Carnestoltes, la Rua va recòrrer el tram comprès entre Can Sant Joan i el pavelló Miquel Poblet, on cada grup va exhibir la seva coreografia i les autoritats van atorgar els trofeus commemoratius per la seva participació.

 

Tot i que amb estètiques diferents, la comparsa 'Lost in the jungle', de l'escola April i 'Guardians d'Àfrica', del grup Endansa van coincidir en la temàtica, amb la representació d'animals de la selva i referències al safari. Algunes comparses van inspirar-se en pel·lícules com l'associació cultural escènica Jym's, que amb la disfressa titulada 'Over the rainbow' va homenatjar la història del 'Mago de oz', amb una espectacular bruixa i la seva escombra voladora enfilada dalt de la carrossa; l'Associació cultural A poc a Poc que, amb el títol 'Tangle Chameleons', va lluir una disfressa inspirada en el film de Walt Disney 'Enredados', i el Club Roller, amb 'Buscando a Nemo'. El mar i els seus habitants, especialment les meduses, van ser el tema de la comparsa de La Unió s'engresca, titulada 'Marea platejada'. La comparsa Els increïbles també van inspirar-se en la fantasia, amb Foc de Drac, mentre que La Salle Connecta va optar per l'acolorit folclor tirolés.

 

De bruixes i bruixots anaven caracteritzats els components de la comparsa 'La Gralla Embruixada', de l'Associació Cultural La Gralla. La comparsa Cirqs Krnival va recrear una icona de la cultura mexicana i símbol de la mort, 'La calavera garbancera', més coneguda com Catrina. La reivindicació i la sàtira també van tenir els seus representants en la Rua, amb la participació de la Favmir i la seva comparsa 'Més retallades, més corrupció', en què van desfilar personatges de l'actualitat vinculats a casos de corrupció com Isabel Pantoja, Iñaqui Urdangarín, Luis Bárcenas o Marta Ferrusola darrera d'una carrossa presidida per una figura gegantina de Jordi Pujol. Per la seva banda la comparsa de Can Sant Joan No somos nadie va recrear un divertit equip de banyistes amb piscina inclosa amb el títol 'Peor imposible'.

 

En la Rua 2015 van debutar dues noves comparses: 'Del caribe con humor', un grup format per una trentena de dones disfressades de cubanes, i L.P.A Carnaval, amb 'El secreto del Yucatán'. No van faltar a la cita montcadenca, els membres de la Joventut Sardanista de Martorelles que enguany anaven disfressats d'arlequins, i l'Associació d'Equatorians residents a Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari