La supressió de la Fira del Llibre no dissuadeix els montcadencs de celebrar Sant Jordi

Llibreries i floristeries de Montcada destaquen la bona resposta del públic, que no ha faltat a la tradició de comprar el llibre i la rosa

A pesar que avui Montcada no pot gaudir de la Fira al carrer, les llibreries i floristeries del municipi s’han esforçat igualment per posar a disposició de la clientela el llibre i la rosa. En alguns establiments, fins i tot, s'han format cues aquest matí per comprar els dos objectes emblemàtics de la Diada. Poques botigues han fet l'opció de posar parada al carrer, davant dels locals –tal com permet la normativa covid–, tement que això pogués causar una acumulació de persones.

Algunes associacions, com Sin Teta hay paraíso i Adimir, han aprofitat la diada per engegar campanyes amb l’objectiu de recaptar fons per als seus projectes. L'entitat contra el càncer de mama ha venut 400 pins de roses que ha distribuït en comerços col·laboradors, mentre que la Fundació per a discapacitats ha aconseguit adquirir un llit d'aigua per al centre de Terra Nostra amb la venda de manualitats fetes per les famílies. L'Associació Cultural Montcada, amb seu al carrer Major, ha venut exemplars de la revista 'Quaderns' a peu de carrer.

Aquesta tarda la plaça de l’Església acollirà una audició de la cobla Nova Vallès (17h) i durant tot el dia, es desenvolupa l’activitat ‘Poemes per telefòn’, que vol apropar la poesia a les llars. Avui també s’estrena l’activitat ‘Poesia de prop’, que proposa dir i escoltar poesia a terrats i jardins de cases particulars en grups reduïts.

Un dels plats forts del programa és ‘Amor oscuro’, de Viridiana Producciones, que es representarà aquest dissabte al Teatre Municipal (20h). Es tracta d'un espectacle multidisciplinar sobre els sonets d’amor que va escriure Federico García Lorca al 1935 i que van romandre ocults fins als anys cinquanta.  El programa de Sant Jordi clourà amb l’acte de lliurament de premis del concurs Petit Poeticae, el 29 d’abril al vestíbul del Teatre Municipal, que inclourà l’espectacle ‘Papallones’ (18h).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari