L’Ajuntament anuncia la propera creació de la Taula de civisme i convivència

El govern municipal vol implicar entitats i veïns en el manteniment de l’espai públic

L’Ajuntament ha anunciat la creació de la Taula de civisme i convivència, un espai de participació amb entitats i ciutadania per treballar de manera conjunta i consensuada propostes millorar la convivència i fent front comú en la lluita contra l’incivisme. L’equip de govern portarà l’aprovació de les bases de l’òrgan de participació ciutadana al Ple del mes de juliol, que es farà el dia 23. Per al regidor de Ciutadania i Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), aquesta és una de les grans apostes del mandat.  “Volem afavorint el diàleg entre els diferents agents implicats en les accions relacionades amb el civisme i la convivència ciutadana”, ha dit. 
 
Fronts oberts 
 
Un cop acabat el confinament, el govern ha tornat a impulsar la campanya contra l’abandonament dels voluminosos al carrer iniciada a principi d’any. Una altra prioritat és acabar amb les defecacions d’animals de companyia a la via pública. Amb aquest objectiu, el Ple d’abril va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança per tal d’incrementar les sancions contra els propietaris, entre d’altres mesures. “Som conscients que l’obligació de preservar l’espai públic és del consistori però també és imprescindible i fonamental la col·laboració i participació de la ciutadania per actuar amb major eficàcia contra el incivisme”, opina el responsable de Serveis Municipals. L’edil protagonitza un video que l’Ajuntament ha difós a través de les xarxes explicant els costos que assumeix el consistori per mantenir l’espai públic i recordant que hi ha un servei de recollida de voluminosos gratuït.

Com a mostra d’aquestes actituds incíviques, el passat 25 de juny els operaris del servei de neteja van recollir 9.000 kg de voluminosos en un sol dia, 8.000 de les quals havien estat abandonats al carrer sense fer servir el servei gratuït de recollida de mobles vells i andròmines. El consistori destina cada any 185.000 euros a fer una mitjana de 24 serveis cada dia, dels quals només 6 han fet ús del servei municipal gratuït de recollida de material vell.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari