L’Ajuntament col·laborarà amb l’Observatori contra l’Homofòbia

La moció que expressa el reconeixement del dret a la llibertat sexual va ser consensuada per tots els grups amb representació municipal

Eradicar i actuar en cas de bullyng per homofòbia i transfòbia i garantir els drets de tothom a viure en igualtat de dret i en la diversitat afectiva són els principals objectius de la moció que va aprovar ahir dijous el Ple ordinari, consensuada per tots els grups municipals amb representació a la Corporació. “El respecte a la diferència és un pilar de les societats democràtiques i no s’ha d’acceptar cap tipus d’agressió verbal, física o psíquica en l’àmbit laboral, educatiu, familiar o urbà sense una resposta legal”, va indicar la regidora de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia (ICV-EUiA-E). El document aprovat insta el govern de la Generalitat a implementar la llei aprovada al 2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals (LGTBI) per eradicar la transfòbia, la bifòbia i l’homofòbia. Així mateix, la moció exigeix a l’administració autonòmica elaborar els protocols necessaris per eradicar i actuar en cas de bullying.

La moció expressa el reconeixement del dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets, la necessitat de posar al servei de la ciutadania tots els serveis municipals que calgui per ajudar les persones que pateixen o poden patir assetjament escolar per aquests motius i insta l’Ajuntament a signar un conveni amb l’Observatori contra l’Homofòbia. Aquest conveni determina que el consistori col·laborarà amb l'Observatori per promocionar el servei que aquest ofereix fent difusió als seus canals de comunicació, als centres educatius i als equipaments municipals. L'Ajuntament, que farà un seguiment de les denúncies que puguin arribar a través de la regidoria de Polítiques d'Igualtat, també es compromet a col·laborar amb els instituts locals en la realització d'activitats educatives adreçades a l'alumnat de secundària per informar, assessorar i orientar sobre la diversitat sexual. Un dels altres punts del conveni és que en les diferents campanyes o esdeveniments municipals on surten imatges gràfiques de parelles, també es facin visible les parelles gais o lesbianes.

Tot i que tots els grups amb representació municipal van consensuar la moció, només el PSC, CiU i la CUP van exposar el seu punt de vista. La portaveu del PSC, Carme Porro, qui va agrair la tasca de la responsable de Polítiques d'Igualtat perquè els grups de l'oposició poguessin participar en el procés d'elaboració d'aquesta moció, va fer incidència en la "invisibilitat" que pateixen les persones amb diversitat sexual i es va mostrar partidària dels acords adquirits perquè "mentre no estiguin garantits tots els drets de ciutadania no podrem ser lliures ni feliços". Per la seva part, el regidor de CiU, Daniel Moly, qui també va agrair la tasca de la regidora, es va felicitar per l'aprovació d'una moció, que "no faria falta, si estiguéssim en un país i una societat normal on la llibertat del invidiu estigués per sobre de tot". D'altra banda, el regidor de la CUP, Gonzalo García, va destacar l'orgull de viure en un país que va ser pioner en l'aprovació al Parlament de Catalunya, al 2 d'octubre de 2014, d'una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI. Tot i això, segons García, "la lluita no s'acaba aquí i toca treballar per la implementació d'aquesta llei que, seria una gran victòria si no s'hagués d'aplicar perquè la societat hagi entès que una persona no ha de tenir més drets que una altra".

El debat de la moció va ser seguit per Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia, que va intervenir per mostrar el seu orgull d'haver asistit a un Ple que debatia dues mocions sobre drets i lliberats del col·lectiu LGTBI i per demanar al nou govern de la Generalitat que sigui més actiu a l'hora d'aplicar la llei 11/2014. Rodríguez va afirmar que, mitjançant el conveni que es signarà amb l'Ajuntament i que és similar al que ja s'aplica en altres localitats com Terrassa, Sabadell i Ripollet, l'Observatori treballarà perquè no es donin al municipi situacions d'impunitat amb actes relacionats amb l'assetjament escolar per qüestió de gènere perquè "s'ha de deixar de parlar de la víctima i començar a mirar al agressor""Treballarem al costat de l'Ajuntament per aconseguir un país on tothom pugui estimar com vulgui", va dir el president d'aquesta entitat que treballar pels drets socials del col·lectiu LGTBI per tancar el seu discurs d'agraïment.   

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari