L’alumnat premiat pels Treballs de Recerca rep el reconeixement de l’Ajuntament

L’acte es va fer aquest dimarts a la Casa de la Vila

L’Ajuntament va lliurar aquest dimarts al migdia en un acte a la Casa de la Vila els diplomes de reconeixement a l’alumnat de 2n de batxillerat guardonat pels seus Treballs de Recerca (TDR). El Servei Educatiu del Vallès Occidental VI, que presta servei als municipis de Montcada i Reixac, Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda, és l’organisme que escull els TDR premiats. De Montcada i Reixac, se’n van triar vuit treballs, dos de cada institut del municipi. L’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora d’Educació, Jessica Segovia, ambdues d’ECP, van felicitar els premiats i els van encoratjar a seguir investigant i estudiant.

Els alumnes de l’institut Montserrat Miró Yeray Izquierdo i Laila El Mezouary han estat premiats pels treballs ‘Programación i configuración d’un router mikrotik’ i ‘El humor del siglo XXI: los memes’, respectivament. De l’institut La Ferreria, els reconeixements han estat per María Mejía i Júlia Vila, amb ‘Estudi oníric. Somiem el mateix els adults que els adolescents?’, i Mireia Granero i Hugo Villaitodo, per ‘L’esquizofrènia’. De l’institut La Ribera, Salma Marín s’ha endut el premi amb ‘L’anticatalanisme com a forma de propaganda política’ i Laia Jubany, per ‘El poder y el placer femenino en la poesía de Champourcin’. Del col·legi La Salle, els reconeixements han estat per a Sara Barragán, amb ‘Anàlisi de l’autoestima en els adolescents i la seva incidència en el desenvolupament acadèmic’, i Laia Poy, amb ‘Reconstrucció del Teatre romà de Mèrida’.

La promoció que finalitza enguany els estudis de batxillerat ha cursat els dos anys en el marc de la pandèmia, una conjuntura que ha condicionat la realització de les investigacions. “Hem tingut dificultats per pactar entrevistes presencials i consultar documentació a les biblioteques per les restriccions”, explica Salma Marín, de la Ribera. María Mejía, de l’INS La Ferreria, no ha tingut massa problemes perquè el seu treball era més teòric i no havia de fer tant treball de camp. L’experiència ha estat positiva perquè hem pogut documentar-nos sobre un tema que ens interessava”, ha indicat la jove. Per a Laila El Mozouay, de l’INS Montserrat Miró, la pandèmia no ha estat un obstacle per a la realització del treball, ja que ha disposat de més material d’investigació. “La pandèmia m’ha proporcionat molt memes sobre la situació que estàvem vivint. He trobat molt contingut a Internet”.D’altra banda, Sara Barragán, de La Salle, assegura que el confinament també els ha afectat a nivell psicològic: “El fet de no poder sortir de casa ha estat molt agobiant, però ens hem adaptat”.

Tots els treballs premiats es poden consultar a la pàgina web del Servei Educatiu del Vallès Occidental VI: https://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoccidental6/general/treballs-de-recerca-2020-21/.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari