L’Auditori Municipal acull la mostra ‘L’escola Capella’ fins al 31 de gener

Està formada per una vuitantena d’obres d’exalumnes del pintor, que va impartir classes a l’Ajuntament a la dècada dels noranta

L'alcaldessa, Laura Campos, durant el discurs inaugural de la mostra 'L'Escola Capella'
Ramon Casalé, durant la seva conferència sobre les escoles i els tallers d'art al llarg de la història
El director de la Fundació Joan Capella, Jorge Gómez, amb el crític d'art Ramon Casalé
La mostra 'L'Escola Capella' va atraure més d'un centenar de persones a l'Auditori

Fins al 31 de gener es pot visitar a l'Auditori Municipal la mostra 'L'escola Capella' que ha organitzat la Fundació Joan Capella amb motiu del desè aniversari de la mort de l'artista. La inauguració, feta el 15 de desembre, va congregar una àmplia representació dels alumnes que van passar per les seves classes –un total de 150– durant la dècada dels noranta, que van cedir una de les seves obres per a l'exposició col·lectiva, on queda palesa la influència que Capella va exercir sobre la manera de pintar d'alguns dels seu alumnes. Cada quadre s'exposa acompanyada d'una fotografia del seu autor i forma part del catàleg que la Fundació ha editat per a l'ocasió i amb el qual ha obsequiat als alumnes participants a la mostra.

L'alcaldessa Laura Campos (ICV-EUiA) va destacar el paper de Capella "en el posicionament de la pintura com un referent dels cursos i tallers que es fan a Montcada i la seva contribució a consolidar-los" i va remarcar no tan sols la sensibilitat artística de l'artista, sinó també la seva qualitat humana i la gran estimació que sentia per Montcada". El director de la FJC, Jorge Gómez, qui també va ser alumne de Capella, va agrair la col·laboració de tots els alumnes que han cedit obres per a la mostra, "que ens permet recordar els bons moments que vam compartir amb ell i les seves ensenyances". L'acte va acabar amb una xerrada del crític d'art Ramon Casalé, que va fer un recorregut per la història de les escoles d'art.

Seccions:

Deixa un comentari